Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szekrények átváltozása

Gyakran az ócskapiacon leljük meg a divatos bútort. Kis ügyességgel és fantáziával a régi, kiszolgált komód is a helyiség üde színfoltjává változtatható. Most három változatot mutatunk be egy unalmas szekrényke átváltoztatására.  

Rejtőzködő szépség

Hihetetlen, mennyi mindent tehetünk a régimódi, kiszolgált bútordarab újjászületéséért. Először is távolítsuk el a fogantyúkat, és – hacsak nem akarjuk ismét felhasználni – tapasszuk be a régi csavarok helyét. Az új fogantyúk rögzítéséhez fúrjuk ki a lyukakat. Ez után alaposan tisztítsuk meg az elöregedett bútort, könnyedén csiszoljuk le a régi lakkot és a hátlappal és a fiókokkal együtt ismét fehér lakkal kenjük le. A műveletet a sarkokban és a széleken ecsettel kezdjük, majd a teljes felületen szivacshengerrel folytassuk.

 

Belül is csinosan

A komód belsejét és a fiókokat fehér vagy a külső színéhez illő árnyalatú lakkal kenjük le. Gyors és egyszerű megoldás. tapétamaradékkal vagy ajándékcsomagoló papírral öltöztessük fel a belsőt.

Vidám bonbonszínek

Kedvenc színeinkbe öltöztetve mindjárt középpontba kerül a régi komód. A megfiatalító csíkozást ceruzával jelöljük be a fehérre alapozott öreg bútordarabon, és festőszalaggal ragasszuk le. Ez után fessük be a megfelelő színnel a csíkokat. A szalagokat addig távolítsuk el, amíg a festék még nedves.

Romantikus, csillogó


Az újra lakkozott komódon valódi tükörként fénylik a kör alakú dekoráció A kis kb. 2 cm-es darabok eredetileg párnára vagy bútorhuzatra varrva díszítettek volna, most ragasztópisztollyal rögzítettük őket a komódra. Többféle színárnyalatban kaphatók.
A sziporkázó ornametika alternatívájaként sokféle színű és méretű strasszkövek jöhetnek még szóba; ezeket is ragasztással tudjuk rögzíteni. A romantikus stílushoz legömbölyített alakú fogantyú, itt például kagylós illik

Rusztikus stílusban

Távolítsuk el az öreg komód ajtajait, és vágjunk ki belőlük egy-egy szélesebb keretet. A hálós betét szélleinek eltakarásához fűrészeljünk le négy, a keret méreteinek megfelelő hosszú lécet. Fehér lakkal alapozzuk le a komódot, az ajtókat és a takaróléceket. Száradás után kék akrilfestékkel és durva ecsettel vékonyan fessük le a részeket. Vágjuk le a hálót a nyílásnál 1,5 cm-rel nagyobbra, és erősítsük fel az ajtó belső felére. A takaróléceket úgy szögeljük a nyílás szélére, hogy a hálót mindenütt elfeledje. Fogantyúnak méretre vágott faágakat használjunk: vékony, hosszú facsavarokkal rögzítsük az ágakat az ajtólapra és a fiókokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amputálni kellett Depardieu fiának a lábát

Amputálták Gerard Depardieu fiának jobb lábát, mivel évek óta fájdalmakkal küzd egy… Tovább olvasom