Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szekrénykonyha

Szülei házának tetőterében rendezte be önálló birodalmát az egyetemista lány. A gerendák adta zegzugos, romantikus hangulatú szobában a fürdőszoba kivételével minden lakásfunkciónak helyet kellett találni: ágynak, íróasztalnak, ülőgarnitúrának, sőt konyhának is.

Célszerűnek találták ugyanis, hogy kávéfőzéshez, a barátnők itallal kínálásához vagy egy gyors vacsora elkészítéséhez ne kelljen lemenni a szülők konyhájába. Az amúgy is zsúfolt helyiségben csak eredeti ötlettel tudták elhelyezni a konyhát: szekrénybe zárták. A megoldást a Practic Romantic üzletvezetője, Sárkány Péter adta meg: egy zárt ajtókkal ruhásszekrénynek tűnő, tömörfenyő bútort alakított át új céljának.

 

A szekrény megjelenését a szoba stílusához igazították, a műhely ügyes kezű szakemberei festették antikolt mályvaszínűre. Ajtaja mögött komplett konyha rejtőzik. Pultmagasságba épített lapjába kerek mosogatót és kétlapos üvegkerámia főzőlapot ültettek, előtte még egy kis munkafelület is maradt. Belső ajtóval zárták le a pult alatti, két részre osztott területet. A mosogató alatt a vízmelegítő bojler, előtte pedig még a porszívó és a takarítószerek is kényelmesen elfértek. A főzőlap alatti, mindössze 45 cm széles szekrénybe pedig – nagy utánajárással beszerzett – keskeny hűtőt helyeztek.

 

A pult fölötti csempék eredetileg normál méretű Zalakerámia burkolólapok voltak, a fiatalos vidámság kedvéért azonban négybevágták őket és átlósan ragasztották a szekrény falára. Fölöttük a klasszikus tálalókról ismerős, üvegajtós szekrénykék rejtik a konyhai kellékeket. Még a szekrényajtó belső felületét is kihasználta a praktikus szakember, így kerültek a bútorba az akasztók kéztörlőnek, a kosárkák az apró tárgyaknak. Mindennek találtak helyet, sőt használaton kívül az esetleges rendetlenség is ajtó mögé zárható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születésnap időutazással

Időutazással emlékeztek meg vasárnap estétől ma hajnalig a Győri Nemzeti Színház, született… Tovább olvasom