Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Szeptemberben választhatnak új tévéelnököt

A Magyar Televíziót felügyelő kuratórium elnöksége szerdán kiírta a tévéelnöki posztra az új pályázatot - közölte Fehér Zsuzsa. Az MSZP által delegált kurátor elmondta, hogy pályázatokat szeptember elejéig kell beadni és a kuratórium szeptember 10-én dönt azokról.
Gyakorlatilag nem módosítottak a kiírás szövegén a korábbiakhoz képest, az egyetlen változás, hogy a jelentkezőknek egyetemi diplomával vagy annak megfelelő, úgynevezett "master" fokozattal kell rendelkezniük - tette hozzá.

Fehér Zsuzsa kitért arra is, a pályázatba belefoglalták, hogy az elnökség csak egy személyt terjeszthet az MTV nagykuratóriuma elé. A majdani jelöltnek a médiatörvény alapján kétharmados támogatást kell kapnia.

Balogh László, a kuratóriumi elnökség KDNP által delegált tagja az MTI-nek azt mondta, azért esett a szeptemberi időpontra a választásuk, mert március 31-ével lejár a civil kurátorok hatásköre, a kampányidőszakot pedig nem akarták megterhelni egy ilyen jellegű procedúrával.

Miután feláll az új parlament, átalakulnak a testületek is, és az új testületi tagoknak is meg kell majd ismerniük az ügyeket - közölte.

Balogh László annak a reményének is hangot adott, hogy az őszi elnökválasztáskor az MTV-nek már új költségvetéssel kell számolnia. Mint megjegyezte, hogy egy komoly pályázónak az összes ismérvvel kalkulálnia kell majd, ezért is kellett szeptemberre tenniük a választás időpontját.

Olvasóink írták

  • 1. rozator 2010. február 10. 22:53
    „Balogh László és az összes többi szégyellje magát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz elé hajtott egy nő - 9 éves kisfia súlyosan megsérült

Busz elé hajtott egy nő az autójával Pécs belvárosában, a hátsó ülésen ült 9 éves kisfia is;… Tovább olvasom