Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Szerdáig lehet pótfelvételire jelentkezni

Augusztus 13-ig jelentkezhetnek pótfelvételire felsőoktatási intézménybe azok, akiket idén nem vettek fel, illetve még nem adtak be jelentkezési lapot.
Ez azt jelenti, hogy szerdáig be kell érkeznie a jelentkezési lapoknak az adott iskolába. A választható intézmények és szakok listája a www.felvi.hu internetes oldalon található meg.

Javarészt költségtérítéses szakokra lehet most beadni a jelentkezést. Kivételt jelent ez alól a felsőfokú szakképzés (F jelű képzések), amelyeknél államilag támogatott képzésekre is lehet jelentkezni.

Pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akik normál eljárásban nem nyertek felvételt, illetve, akik idén még nem adtak be jelentkezési lapot. Fontos tudni azt is, hogy csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni.

A pótfelvételihez külön jelentkezési lap készült, amely a felsőoktatási intézménynél vagy az OFIK ügyfélszolgálatán (Budapest, Reviczky utca 6. szám alatt) szerezhető be ingyenesen. Eljárási alapdíjat azonban kell fizetni - ez 5 ezer forint.

A pótfelvételi jelentkezési laphoz csatolni kell egy példányban a pontszámításhoz szükséges dokumentummásolatokat, így a bizonyítványokat, többletpontokat, az előnyben részesítés feltételeinek igazolását - mindent, amit az intézmény tájékoztatójában kért. A jelentkezési lapot közvetlenül a választott felsőoktatási intézménybe kell eljuttatni - emelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szertorna az első sorból

A megnyitót sajnos a televízión keresztül néztük, de igy is hatalmas élmény volt. A szállásunkon a… Tovább olvasom