Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Szerdán lesz a tanárát megtámadó fiú fegyelmi tárgyalása

Jövő szerdán lesz a fegyelmi tárgyalása annak a 16 éves fiúnak, aki múlt héten rátámadt a fizikatanárára az egyik budapesti iskolában.
Az intézményben csütörtök délutánra közös értekezletet hívtak össze, amelyen a diák ügyvédje és szülei társaságában próbálta megmagyarázni, mi is történt. Az intézmény igazgatója és több tanár is részt vett az este fél 8-ig tartó meghallgatáson, a bántalmazott pedagógus azonban nem jelent meg - mondta a Független Hírügynökségnek az iskola vezetője. Süveges Éva a meghallgatásról nem árult el részleteket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden rendelte el a nyomozást az ügyben, a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása alapján. Az eljárást egy mobiltelefonnal rögzített, majd internetre feltett felvétel alapján indították meg. Ezen egyebek mellett az látható, hogy egy 16 éves diák lökdösi és rugdossa idős fizikatanárát óra közben a nyolcadik kerületi iskolában. A fiú állítólag nem akart rossz jegyet kapni, ezért támadt a férfire. Az eset után az 69 éves tanár felmondott.

A fegyelmi tárgyalás nem nyilvános, április 2-án délután fél ötkor kezdődik az Erdélyi Utcai Általános Iskola és Gimnáziumban. A közoktatási törvény szerint a súlyos fegyelmi vétséget elkövető diákokkal szemben a legkomolyabb fegyelmi büntetés az eltiltás az adott iskolában a tanév folytatásától, illetve kizárás az iskolából. A törvény alapján azonban ezeket a pontokat tanköteles korú tanulóval szemben nem lehet alkalmazni.

Olvasóink írták

  • 1. cat49 2008. március 28. 00:28
    „Na, it van az eb elhantolva: "A közoktatási törvény szerint a súlyos fegyelmi vétséget elkövető diákokkal szemben a legkomolyabb fegyelmi büntetés az eltiltás az adott iskolában a tanév folytatásától, illetve kizárás az iskolából. A törvény alapján azonban ezeket a pontokat tanköteles korú tanulóval szemben nem lehet alkalmazni."

    Túlvattázzuk a gyerekeket! Hja, ugye mindenki előtt világos: a tankötelezettség felső határa 18 év! Tehát szegénykéket nem lehet büntetni, csak megkérni, hogy legyenek jók.
    Erős szükség van törvénymódosításra!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány cége is kapott olcsóbb áramot

Több cég a piacinál olcsóbb áramárat tudott kialkudni a Magyar Villamos Művektől (MVM), köztük - az… Tovább olvasom