Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Szerdán sem született megállapodás a MÁV és a VDSzSz között

A szerdai megbeszélésén sem született megállapodás a MÁV és a VDSzSz között. A vasúttársaság kitart eddigi álláspontja mellett - tájékoztatott szerdai közleményében a MÁV.
A cég ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja, hogy a szakszervezet nem kíván érdemben tárgyalni a még élégséges szolgáltatásokról. Az egyeztető tárgyalást pénteken 12-kor folytatják.

A közlemény kifejti azt is, hogy a MÁV értetlenül áll a VDSzSz újabb állításai előtt, miszerint negyven, közlekedésbiztonságot veszélyeztető technológiai szabálysértés történt a múlt heti sztrájk idején. A vasúttársaság vizsgálata megállapította, hogy a munkabeszüntetés idején is szabályosan megtörténtek az előírt ellenőrzések, így a fékvizsgálatok is. A VDSzSz azzal, hogy a hivatalos hatósági vizsgálatok eredményeit is megkérdőjelezve európai fórumokhoz fordul, nem csak a vasutasokat, a magyar vasutat, hanem Magyarországot hozza méltatlan helyzetbe a nemzetközi közösség előtt - áll a dokumentumban.

A MÁV azon dolgozik, hogy utasbarát, szolgáltató vasutat hozzon létre, amely a biztonságra épül. Ezért kell többek között a privatizációs bevételeket ennek javítására fordítani - írja a MÁV. A VDSzSz keddi sajtótájékoztatóján mutatott be olyan dokumentumokat, amelyek a szakszervezet szerint azt bizonyítják, hogy ellenőrzés és fékpróba nélkül indítottak el szerelvényeket a munkabeszüntetés idején.

Az üzembiztonsági követelmények elhalasztásának kiviszgálására a szakszervezet az Európai Vasúti Ügynökséghez és az Európai Bizottság közlekedési biztosához fordul. A szakszervezet a vasúttársaság dolgozóinak a MÁV Cargó privartizációs bevételéből nettó 250 ezer forint kifizetését követeli. A MÁV Start, MÁV Gépészet és a MÁV-Trakció Zrt. dolgozói részére pedig 10 százalékos alapbérfejlesztést szeretnének elérni. Ezt a vasúttársaság nem fogadja el.

Olvasóink írták

 • 2. matriné 2008. február 13. 16:08
  „A minőségi munkát meg kell fizetni! Nem csak a MÁV-nál hanem minden munkaterületen. Kivéve a Parlamentben! Mert ott akármilyen csapnivaló a hozzáálás a jattjukat előre megszavazzák egymásnak!
  Miért ben az, he az egyetlen egy szakszervezet meg is követeli a munka bérét? Vajon Gaskót is "fentről" választották és nem a tagság?
  Persze ott aho9l csupán fizetgetnek az elvégzett munkáért ott ne követeljenek minőségi munkát! Főleg azok akik nem is mértenek hozzá! No, meg, aki rabszolgának születik, vagy azt képzeli, hogy aként kell kezelni a dolgozókat az téved az igazi demokráciát képzelve.Peresze, az olyan gazdi, aki a kutyájának csak akkor ad vacsorát, ha legalább két betörőt fogott az a "szánalmas" mert ehhez méri a teljesitményt! Sőt még az ugatást is követeli!”
 • 1. Timmy 2008. február 13. 14:43
  „A VDSZSZ hozza a formáját... lassan ki rakhatja a Gaskó a "Szánalmasok Szakszervezete" platátot is, az jobban illene a jelenlegi helyzetre... Az utasokat azt tudják szívatni, de normális szolgáltatást nyújtani nem tudnak, márpedig a szolgáltatás színvonala az ott dolgozókon áll vagy bukik... jelenleg csak a bukik az igaz...

  Majd akkor sztrájkoljanak, ha le is tesznek valamit az asztalra, hogy tényleg színvonalas legyen a vasíti szolgáltatás - hogy az emberek jól érezzék magukat vonaton utazva, hiszen akkor visszatérő utasok lesznek. A vasútnak kellene az utasokért lenniük, és nem fordítva, ahogy most sok ott dolgozó képzeli.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 métert úszott a jeges Dunába az öngyilkosjelölt nő

Kórházba vitték megfigyelésre azt a középkorú nőt, aki szerdán délelőtt a Dunába vetette magát, majd… Tovább olvasom