Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szerelem a szabadban

Az olasz szerelmesek legszívesebben a szabad ég alatt, illetve autóban szerelmeskednek.
Vissza a természetbe! – adták ki a jelszót az olasz szerelmesek, akik a méregdrága szállások helyett a szabad ég alatt, illetve autóban bonyolítják inkább le a röpke légyottot.

Az édes esték órákra rövidültek a mai rohanó és gazdasági nehézségek sújtotta olasz világban is, így a drága szállást néhány  örömteli pillanat érdekében felváltotta a szénakazal vagy más  megfelelő tereptárgy – szerencsére az itáliai klíma ezt lehetővé is  teszi szinte egész évben –, illetve az autó, legalábbis a házasságon  kívüli kapcsolatok tekintetében.

Willy Pasini olasz szexológus szerint a felmérések e tekintetben  elég riasztóak, hiszen a munkaidő és a hitves által keretekbe  szabott élvezetre szánt idő egyre rövidebb, s a szexuális  kapcsolatok számára választott helyek egyre kevésbé alkalmasak és biztonságosak. 
A Nők és az Életminőség Alapítvány által végzett felmérés szerint a sürgető idő miatt a férfiak 40 százaléka használ már pirulát annak érdekében, hogy helyt tudjon állni az adott időpontban és helyen. A megkérdezettek többsége csak alig kétórás légyottokról számol be: az „öttől hétig" késő délutáni szerelmeskedés szinte divat lett Olaszországban, s ez már a fiatalokra is igaz. 

Az olasz közvélemény-kutatás szerint mindenesetre ma már –  akárcsak jó pár évtizeddel ezelőtt – a „mezei" szerelmeskedés vezet, a megkérdezettek 31 százaléka részesíti előnyben vágyai  kielégítésének ezt a – természetes – közegét. Az ezüstérmet a  parkolók és az autópályák leállói szerezték meg, ezeket a helyeket az olasz szeretkezők 22 százaléka tartja a legalkalmasabbnak. Harmadik, bronzérmes helyen van a hivatali iroda (19 százalék) és csak ezután következik a motelszoba, 18 százalékos preferenciával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weöres Sándor: Haragosi

Tovább olvasom