Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szerencsejáték-függő a társasházaktól sikkasztó nő?

Vallomása szerint szerencsejáték-függő az a nő, akit a rendőrség több társasház vagyonának elsikkasztásával gyanúsít. A nő, aki ellen országos körözést adtak ki, hétfőn önként jelentkezett a rendőrségen.
A rendőrség tájékoztatása szerint a társaságok vagyonkezelésével megbízott cég vezetője ügyvédjével önként ment a rendőrségre. Részletes beismerő vallomást tett: elmondta, hogy a házaktól elsikkasztott pénzt játékgépeken játszotta el. A BRFK-ra eddig kilenc feljelentés érkezett az elmúlt napokban a betéti társasággal kapcsolatban: állításuk szerint a vállalkozás nem tud elszámolni társasházuk vagyonával.

A nyomozók még a múlt hét kedden házkutatást tartottak a társaság irodáiban, ahol a cég tevékenységével összefüggő iratot foglaltak le. A társaság gazdálkodásának átfogó vizsgálatára igazságügyi könyvszakértőt rendeltek ki.

A cég több mint 20 társasház ügyeit intézte. A lakók fizették a közös költséget, de a közös képviselet nem egyenlítette ki a házak közüzemi számláit. Volt, ahol már ki is kikapcsolták a gázt a tartozások miatt. Sajtóhírek szerint az APEH már tavasszal végrehajtást rendelt el a társaságnál.

Olvasóink írták

 • 4. AN 2008. augusztus 19. 09:56
  „SP Köszi az utolsó mondatot!
  De azért nézzük csak a másik oldalt is. Amikor egy th-i közgyűlésen a tulajdonosok 15 % van jelen átlagosan. Ahol a tulajdonosok nem hajlandók fizetni az emelt közös költséget, mondván, eleget fizetnek így is. Ebből kifolyólag nincs felújítási alap, az üzemeltetésre fordítható költség jó ha fedezi a tényleges kiadásokat, ha valamelyik szolgáltató év közben árat emel (lásd DÉMÁSZ), az egész költségvetés borul.
  Ehhez jön még hozzá, hogy a tulajdonosok elég nagy százaléka rendszertelenül, vagy eláltalán nem fizet, a végrehajtás újabb költséget jelen az amúgy is csóró háznak.
  Ha valaki sajnálja a lakásonkénti 800 - 1200 forintot a közös képviselőtől, az csinálja nyugodtan utána. Szaladgáljon nagydarab emberek után, akik nem akarnak fizetni, vagy keljen hajnalban és hívjon dugulás-elhárítót, mert az x utca 4-ben feljött a car, vagy szombat délután tartson közgyűlést, mert a T. tulajdonosnak az a kívánsága (ahova szintén nem jönnek el).”
 • 3. SP 2008. augusztus 18. 22:27
  „Társasház kezelő vállalkozás olyan szolgáltató, ahol még panaszkönyv sincs. A legföbb döntéshozó a közgyülés, de nem szértőkböl áll, ezért könnyen átverik a közösséget. A fogyasztó védelemnek sok dolga lenne ezeknél a vállalkozásoknál. Banki szolgáltatást nyújt kvázi felügyelet nélkül.
  Olyan vállalkozót foglalkoztat, ami nem a közösségnek éri meg, hanem neki. Nem gazdálkodik a közösség javára, hanem "elgazdálkodja" a manit.
  Nem véletlen, hogy drágán működnek a társasházak. A garancia kihajtása az már nem tetszik a házkezelőnek.
  Túllép ezen a problémán. Fogyasztó védelemnek vizsgálni kellene, hogy mitöl működnek drágán ezek. ui: Tisztelet a kivételnek!!!!”
 • 2. clean 2008. augusztus 18. 21:37
  „Tán 72 millát játszott el. Mekkora hülye. Értelmesebb dologra fordíthatta volna.”
 • 1. ja 2008. augusztus 18. 18:12
  „És ilyenkor mit foglalnak le? Mit tudnak végrehajtani? Reméljük a további hírekről is kapunk tájékoztatást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátozzák a fővárosi hajóforgalmat augusztus 20-án

Korlátozza a dunai hajóforgalmat a Budapesti Rendőr-főkapitányság augusztus 20-án. Délután fél… Tovább olvasom