Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Szervereket foglaltak le Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya eljárást indított ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétség elkövetésének gyanúja miatt – tudatta az Objektív Hírügynökséggel a BRFK Kommunikációs Osztálya.
Az ismeretlen tettes két szerveren keresztül nagy mennyiségű filmalkotást, zeneművet és számítógépes programalkotást engedély nélkül közvetített a nyilvánosság felé.

Az IP címek nyomon követése alapján megállapítást nyert, hogy a szerverek egy Budapest XIII. kerületben lévő internet szolgáltató cég IP tartományához köthetőek.

Március 18-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály Gazdaságvédelmi Osztály I. Számítógépes Bűnözés Elleni Alosztályának munkatársai házkutatást tartottak a XIII. kerületi címen található internet szolgáltató irodájában és lefoglalták a két szervert.

A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy a szervereken több terabyte illegális adattartalom található. A szerverek további vizsgálata és az okozott vagyoni hátrány pontos meghatározása érdekében szakértő bevonására került sor.

Az ügyben az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklivel lopták a másfélmilliós rezet Dombóvárott

A drótkerítést kivágva loptak el különböző átmérőjű, összesen 300 méter hosszúságú rézkábelt 1,3… Tovább olvasom