Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szerződéses katona a balkányi túszejtő

Szerződéses katona az a férfi, aki két nőt ejtett túszul egy balkányi pénzintézetben pénteken kora délután.
A férfi öngyilkosságot kísérelt meg, a kommandósok kivérzett állapotban találtak rá, amikor behatoltak a bankba. A férfi most kórházban van, a rendőrség az ünnepek után valószínűleg átadja az ügyet a Debreceni Katonai Ügyészségnek.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy már értesítették a Debreceni Katonai Ügyészséget. Az ügyet hivatalosan valószínűleg az ünnepek után adja át a megyei rendőrfőkapitányság a katonai ügyészeknek. A túszejtő ugyanis egy 30 éves, szerződéses katona.

A férfi a pénteki zárás után, délután egy óra környékén ment be a balkányi bankba a hátsó bejáraton. Az alkalmazottakat egy késsel megfenyegette, pénzt követelt tőlük. A rendőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ekkor a túszejtő a két nőt elengedte, és az épületet magára zárta. Próbálták vele felvenni a kapcsolatot, azonban a férfi nem vette fel a telefont, és a kiabálásokra sem válaszolt. Közben derült ki, hogy - ugyan elzárva - de a bankban van a biztonsági őr fegyvere. A rendőrök körülvették az épületet, ahova több órás várakozás után a kommandósok törtek be. A túszejtőt a földön fekve találták, öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit. A mentők kórházba vitték, súlyos az állapota, de stabil. Az akcióban a túszejtőn kívül senki sem sérült meg.

Olvasóink írták

 • 5. Cseter János 2008. március 25. 09:57
  „A Magyar katonának itthol a helye az országunkat megvédeni! Meg kell nekik tanítani azt, hogy az a háború amelyben az országunkat képesek lesznek elfoglalni, ha akarják, azt ma már nem véres öldökléssel és rombolássasl fogják végrehajtatni! Az erre szánt pénzért vígan felvásárolják a hétköznapi emberekkel együtt! A katonáknak ezt kell megakadályozni ésszel és nem fegyverekkel!”
 • 4. caf 2008. március 23. 13:47
  „2. még a végén krokodil könnyeket hullajtok! az a fizu ugye a szakmunkás végzettségűeknek jár? szal, még csak nem is tiszthelyettes. most nem azért, de olyan végzettséggel....”
 • 3. Lomky 2008. március 23. 11:57
  „d: nem kötelező katonának menni ha valaki másra vágyik.

  Egyébként a fenti esetből is látszik, hogy a katonai nevelés, a katonaság mennyire nem jó nevelő.”
 • 2. d 2008. március 23. 10:34
  „.............elítélenendő amit tett, de 48956 Ft-ból milyen a jövő képe egy katonának?”
 • 1. MSZP 2008. március 23. 09:47
  „Szomorú, hogy a Magyar Honvédségnél ilyen embereket alkalmaznak.Lassan a honvédség is tele lesz büntetett előéletűekkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élettársat gyanúsítják a kismama hasbaszúrásával

A hasba szúrt állapotos békéscsabai nő élettársát gyanúsítják az életveszélyt okozó testi sértés … Tovább olvasom