Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Szerződést bont a Hospinvesttel Heves megye

Rendkívüli megyegyűlésen, zárt ülésen döntött hétfőn a Heves Megyei Közgyűlés arról, hogy felbontja a szerződést a Hospinvest Zrt-vel. Így a megyei Markhot Ferenc Kórházat - amelyet jelenleg a magáncég üzemelteti - augusztus 1. után a megye által létrehozott nonprofit társaság működteti majd.
Bár az ellenzéki Fidesz frakció tiltakozott ellene, zárt üléssé nyilvánították a közgyűlésnek azt a részét, amelyen 21 igen szavazattal arról döntöttek a 40 fős közgyűlésben, hogy augusztus 1-vel szerződést bontanak a Hospinvest Zrt.-vel. Egyben döntöttek arról is, hogy a megye önmagában létrehoz egy kiemelten közhasznú nonprofit társaságot, amely a kórházat üzemelteti majd.

Július közepén Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke a Független Hírügynökségnek még azt nyilatkozta, elképzelésük szerint a jövőben egy három tulajdonosból - az egri és a megyei önkormányzatból, illetőleg a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumából (DEOEC) - álló nonprofit gazdasági társaság működtethetné a Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézetet. Habis László, Eger polgármestere ezt követően úgy nyilatkozott, a debreceni egyetemmel nem, csak a megyével alakítana a város közös társaságot. Miután nem tudtak megegyezni, az eredetileg július 26-ra meghirdetett közgyűlés elmaradt.

A hatvani önkormányzat egy hónapja, a gyöngyösi egy hete jelentette be, hogy felbontja a szerződést a magáncéggel, mert nem látja biztosítva a városban, a Hospinvest Zrt. által működtetett kórház jövőjét.

A cég akkor roppant meg, amikor februárban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) bejelentette, hogy eladta Hospinvest-érdekeltségét. Áprilisban a több kórházat működtető cég csődvédelmet kért, miután a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által a cégnek átutalt összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította.

Olvasóink írták

  • 1. garbon 2009. július 07. 08:30
    „Sós Tamás és társaival kell megfizetetni a kórháznak és az Egri népnek okozot kárt. Feleljenek vagyunukkal és tudják, hogy nem lehet büntetlenül cselekedni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyesírási hibák a diplomában

Több helyesírási hibát találtak angol nyelvű diplomájukon a Pázmány Péter Katolikus Egyetem… Tovább olvasom