Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Szétszóródott a fehér por, lezárták a képviselő lakását

Lezárták három napra Szabados József szocialista országgyűlési képviselő Baktalórántházai lakását. A politikus otthonában ugyanis fehér por szóródott szét, amit több képviselőtársához hasonlóan postán kapott.
A por bevizsgálásáig az ÁNTSZ rendelte el a lakás lezárását. Szabados József a Független Hírügynökségnek azt mondta, alattomos dolognak tartja ezt a módszert és félti a családját és kollégái, képviselőtársai családjait is. Ennek ellenére az események szerinte csak jobban összekovácsolják a baloldalt.

Szabados József a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szerdán reggel kapta a borítékot, amin feladóként az Országos Széchenyi Könyvtár szerepelt. Mivel azt gondolta, valamilyen meghívó lehet benne, kibontotta. Olyan szerencsétlenül sikerült feltépnie a borítékot, hogy annak tartalma - egy papírcsomagban lévő fehér por - kiömlött. A port és a papírt egy zacskóba tette és értesítette a frakcióelnökséget, akik azt ajánlották, azonnal forduljon a rendőrökhöz.

A eset után a rendőrök és az ÁNTSZ munkatársai úgy döntöttek, hogy a laborvizsgálatok végéig - körülbelül három napra - le kell zárni a lakást. Ez megtörtént, a képviselő most lányánál tartózkodik egy másik településen - mondta Szabados József. A politikus hozzátette, hogy a por csomagolásán írás is volt, de nem olvasta el. Anélkül is tudja, hogy valamiféle fenyegetés lehet benne, hogy hogyan viselkedjen február 11-én, az egészségpénztárakkal kapcsolatos törvény újbóli szavazásakor.

Szabados József azt mondta, alattomosnak tartja ezt a módszert, a demokráciában megvannak a megfelelő eszközök a döntések elleni tiltakozásra. Szerinte ez a módszer nem vezet sehova, de félti családját és kollégái, képviselőtársai családját is. Az, hogy eddig nem volt veszélyes anyag a kiküldött fehér porokban, nem garantálja, hogy ezután sem lesz. Ennek ellenére azt gondolja, hogy az események csak még jobban összekovácsolják a baloldalt.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, az eddigi vizsgálatok kiderítették, hogy az eddig bevizsgált porok liszt és só keverékéből állnak, vagyis nem veszélyesek. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője azt mondta, ettől függetlenül minden esetleges további küldeményt megvizsgálnak. Az eddigi küldeményekben nem voltak különösebb üzenetek, csak az "antrax" - a lépfene kórokozója - felirat. Az ügyben zaklatás miatt nyomoznak, amiért két évet is kaphatnak a feladók, ha elkapják és elítélik őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézkedő rendőrt sodort el egy autó Hajdú-Bihar megyében

Autójával elsodort egy intézkedő rendőrt egy férfi csütörtök délelőtt Hajdú-Bihar megyében. A járőr… Tovább olvasom