Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Szigetvári lesz Bajnai miniszterelnöki kabinetfőnöke

Szigetvári Viktor közleményben erősítette meg, hogy elfogadta Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt felkérését a kabinetfőnöki posztra.
Szigetvári Viktor korábban Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kommunikációs igazgatója volt helyettes államtitkárként, később Gál J. Zoltánnal és Szekeres Imrével együttműködve kampányigazgatóként irányította az MSZP 2006 országgyűlési és önkormányzati kampányát.

Szigetvári Viktor úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára Bajnai Gordon felkérése a válságkezelő kormány miniszterelnöki kabinetfőnöki pozíciójára, amelyet az elmúlt napokban fogadott el.

Hozzátette: azon lesz, hogy helyt álljon új feladatkörében. Mint mondta, elődjétől, Ficsor Ádámtól jól szervezett, professzionális csapatot örököl majd.

A miniszterelnök kabinetfőnöke a magyar kormányzati rendszerben kialakult szokások szerint felel a kormányfő környezetének működtetéséért, a kül- és belpolitikai stratégiai tervezés és kivitelezés koordinálásáért, a kormányfői kommunikációs és szakpolitikai stáb munkájának felügyeletéért, valamint a miniszterelnök megbízásából részt vesz a kormányzópárt és a kormányzat kapcsolattartásában.

Szigetvári Viktor miután 2006 őszén távozott az MSZP-től, Szigetvári és Társai Kommunikációs Vállalat néven üzleti- és politikai kommunikációs tanácsadó társaságot alapított Levendel Ádámmal és Sterk Péterrel.

Cégük az elmúlt években számos magyarországi önkormányzat számára végzett közösségi kommunikációs tanácsadást, piaci vállalatok számára stratégiai kommunikációs tanácsadói szolgáltatást, és részt vett több romániai parlamenti párt választási kampányaiban. A társaság tanácsadója volt Bajnai Gordon minisztériumának, és eseti megbízások alapján tanácsadással támogatta az MSZP kampányait is.

Szigetvári Viktor elmondta, hogy kinevezése esetén az elkövetkező harminc napban a törvényi kötelezettségeken túlmenően szünteti meg az összeférhetetlenségeket üzleti érdekeltsége és új pozíciója között. Ennek részeként a nevét viselő kommunikációs vállalatban birtokolt egyharmadnyi tulajdonrészét eladja tulajdonostársainak, lemond az ügyvezetői pozícióról, a cég központi költségvetési szervvel megkötött szerződését felmondja, valamint az első üzleti negyedév végével lezárja a már megkezdett projekteket.

A továbbiakban mindaddig, amíg új pozícióját viseli, a társaság nem köt szerződést minisztériummal, háttérintézménnyel, üzleti stratégiai tanácsadási céllal piaci vállalattal - jelentette ki.

Szigetvári Viktor közölte azt is, az elkövetkező időszakban Szigetvári és Társai Kommunikációs Vállalat - amely nevet is változtat - kizárólag önkormányzati közkommunikációs ügyfeleivel és véleménykutatási projektekkel foglalkozik majd.

Olvasóink írták

 • 3. cselac 2009. április 06. 14:08
  „Nekünk már csak az marad :D

  Egész viccesen alakul ez a kormány :DDD”
 • 2. trainman 2009. április 06. 14:04
  „Fikusz-Mikusz. Oda való, ahova kerül, megeheti a saját taknyát! Vagy lehet, hogy nekünk szánja?”
 • 1. cselac 2009. április 06. 14:01
  „A fikagép :DDDDDDDDDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szájer: Naivak voltunk a rendszerváltáskor

Szájer József szerint Európában csodálkozva nézik, hogy nincs előrehozott választás nálunk. Vergődő, rossz állapotban levő, lecsúszó ország vagyunk. Tovább olvasom