Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Szigorítanák a képviselők költségtérítését

A jövőben nem tart igényt munkájához utazási költségtérítésre Kapolyi László. Az MSZP országgyűlési képviselője 2002 és 2005 között több mint 13 millió forintot kapott ezen a címen. Az MSZP tervei szerint a jövőben számlával kell igazolni a jogosultságot.
A képviselők havi több százezer forintot vehetnek fel utazási és szállásköltségeikre, ellenőrzés nélkül, bemondásra.

Az utazásiköltség-térítés alapja a lakhely Budapesttől való távolsága (illetve a választókörzet lakhelytől való távolsága). A vidéken lakó és fővárosi ingatlannal nem rendelkező képviselőknek havi 110 ezer forintot ad az Országgyűlés Hivatala, de a fővárosiak is kapnak támogatást a közlekedéshez. Azt viszont már nem kell számlával igazolni, hogy a felvett pénzt mire költik a honatyák, ahogy azt sem ellenőrzik: a képviselőnek valóban nincs a fővárosban lakása.

Erről nyilatkozatot kell tenni a "lakbértámogatás" igénylésekor, ám ezt még a vagyonnyilatkozatokkal sem vetik össze, erre ugyanis nincs felhatalmazása a hivatalnak.

Az MSZP tervei szerint a képviselőknek a jövőben számlával vagy érvényes szerződéssel kell majd igazolniuk albérletük meglétét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél az eredményesebb játék

Részben a sérülések miatt elmaradt a várakozástól, s a hétcsapatos NB I-ben az ötödik helyen végzett… Tovább olvasom