Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Szigorítják a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeit

2011-től csak a korkedvezmény-biztosítási járulékot fizetők mehetnek hamarabb nyugdíjba. Egyelőre csupán egyes szakmáknál teszik lehetővé a korkedvezményes nyugdíjazást, de itt is változások várhatóak.
A magukat hamarabb nyugdíjaztatni akarók 2011-től ezt akkor tehetik meg, ha korkedvezmény-biztosítási járulékot is fizettek. A korkedvezményes nyugdíjazást a kormány egyelőre a fegyveres testületek tagjai, bányászok és különösen megerőltető munkát végzők számára teszi lehetővé. Az alapvető szabály jelenleg így szól: aki 2007. január 1-je előtt a szervezet fokozott igénybevételével járó, továbbá az egészségre különösen ártalmas munkát végzett, a 2000. december 31-én hatályos rendelkezések szerint korkedvezményben részesül. A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény (Tny.) parlament előtt lévő módosítása azonban rájuk nézve határozhat meg új szabályokat.

Olvasóink írták

  • 1. szemán katalin 2007. november 15. 10:55
    „megmondaná valaki mikor mehetek nyugdíjba? Eddig mindenki mást mondott,akár hova fordultam!!!!!!!!!!!!
    1952.juni.24.én születtem és nő vagyok.4 gyermekkel gyesen voltam. Munkaviszonyom 1967.júli.15.én kezdődött ,folyamatosan közalkalmazottként dolgozom jelenleg is.Ebben az évben szerettem volna nyugdíjba menni,de az illetékes hivatal nem engedte korom miatt.Jogos ez????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az omegás Benkő Lászlóval készül első CD-je

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom