Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szigorúan ellenőrzik a leépítést a közszférában

A kormányfő elrendelte a minisztériumoknál és más közigazgatási szervezeteknél tavaly végrehajtott létszámcsökkentés ellenőrzését.
Egyebek közt vizsgálni kell, hogy a munkáltatók ténylegesen megszüntették-e az elbocsátott köztisztviselő közszolgálati jogviszonyát, és hogy az elbocsátás bejelentésekor tartalékállományba helyezett köztisztviselők számára a hat hónapos felmondási idő alatt ajánlottak-e más közigazgatási szervnél munkát.

Szilvásy György kancelláriaminiszter egyelőre az igazságügyi és rendészeti, a szociális és munkaügyi, valamint a környezetvédelmi tárcáknál, illetve a hatáskörükbe tartozó szervezeteknél ellenőrzi a létszámcsökkentés gyakorlatát. Ezen­kívül a regionális közigazgatási hivatalok vezetői a megyei jogú városoknál, megyei önkormányzatoknál, valamint a fővárosi kerületek önkormányzatainál is indítottak ilyen vizsgálatot.

A miniszternek szeptember végéig kell a kormány elé terjesztenie a jelentését. Az elbocsátások ellenőrzésének célja, hogy megakadályozzák a létszámcsökkentés utáni "visszaszivárgást", a korábbi évek gyakorlata ugyanis azt mutatta, hogy egy-két évvel az elbocsátás után a szervezetek létszáma már ismét a korábbi szintre emelkedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három százalékkal nő a GDP

Az idén 3 százalékkal nő a GDP, a lakossági fogyasztás stagnál, a beruházások 4 százalékkal bővülnek… Tovább olvasom