Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szigorúbb közterületfelügyelők

A jövőben akár el is szállíttathatnák a szabálytalanul parkoló autókat a közterületfelügyelet emberei, valamint akár térfigyelő rendszereket is üzemeltethetnének a közterületfelügyeletek.
Daróczi Dávid kormányszóvivő pénteken elmondta: a tervezetet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM)és az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) közösen készítette el a rendezetteb közterületek érdekében. A koncepció lehetővé tenné a közterületfelügyeleteknek, hogy megfigyelést és adatgyűjtést végző térfigyelő rendszereket működtessenek az adatvédelmi szabályok betartása mellett.

Ezen kívül a kormány tervei szerint a jövőben a szabálytalanul várakozó (például a mozgéssérült parkolót jogtalanul használó, vagy a járdán a gyalogos forgalmat akadályozó) autókat elszállíttathatnák a közterületfelügyelet ellenőrei. A koncepció szerint azonban ezt csak akkor tehetnék meg, ha ezt önkormányzati rendelet is megengedné, illetve a felügyelőknek értesíteniük kellene minden esetben a rendőrséget és a jármű üzembentartóját is.

Daróczi Dávid hangsúlyozta: a kormány várhatóan ősszel nyújtja be a parlamentnek a koncepcióból készülő konrét javaslatokat.

Olvasóink írták

 • 5. klopi 2008. augusztus 16. 09:58
  „Éppen ideje, hamár 10 éve szállítanak .”
 • 4. haramia 2008. augusztus 15. 16:55
  „Kíváncsi vagyok, vajon hogyan találja meg az üzembentartót az elszállításról gondoskodni kívánó közterület-felügyelő???? Töketlen szabályozás, töketlen kormány, szerintem némileg szellemi fogyatékos is az, aki például ezt a passzust be akarja iktatni. A töketlenség az impotencia legbiztosabb jele.”
 • 3. Ful 2008. augusztus 15. 14:48
  „Nézd meg a nagy demokráciát az USA-ban! Ott lehet pofázni amiről csak akarsz, de ha rossz helyen parkolsz azonnal elviszik a járgányt - akármekkora is.
  A közterületi piálást pedig azonnal elzárással bűntetik.
  Nem csak szabályokat hoznak, hanem be is tartatják azokat.
  Persze nálunk már most rendőrállamot kiálltanak...”
 • 2. mai 2008. augusztus 15. 14:08
  „Nincs autóm, így sajnálom az autósokat, hogy minddig rajtuk lovagolnak de könyörgöm, több jogot és lehetőséget kellene adniok a köztrrület felügyelőknek és az önkormányzatoknak például az illegális szemétlerakók, a grafittisek, az éjszakában üvegeket földhöz csapó garázdák elleni fellépésben például úgy, hogy legyen joguk akár három napra fogdába dugni ezeket a renitens elkövetőket. Álságos ez a liberális, mindent megengedő elnézés.”
 • 1. haramia 2008. augusztus 15. 12:00
  „"A koncepció szerint azonban ezt csak akkor tehetnék meg, ha ezt önkormányzati rendelet is megengedné, illetve a felügyelőknek értesíteniük kellene minden esetben a rendőrséget és a jármű üzembentartóját is."

  Barrrrrrooooommmmmiiiiii!!!!!! Gyurcsányt, meg Obamát, és Putyint is. Szarból épül a kerítés. Dumakormány!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztették a 4-es metró építését

Felfüggesztette a 4-es metró alagútjának építését a közlekedési hatóság, a fúrópajzsok körülbelül… Tovább olvasom