Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Szinte fél Budapestet lezárják október 22-én és 23-án

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde, a központi állami ünnepségek, a Fidesz nagygyűlése és motoros felvonulások miatt szinte a fél várost lezárják majd a rendőrök október 22-én és 23-án. Az autósok ezért parkolási tilalomra és számos helyen terelésre számíthatnak.
A lezárások jövő hétfőn délután - azaz az ünnep előtti napon - kezdődnek, Gyurcsány Ferenc kormányfő ugyanis aznap este mond beszédet a fővárosi Operában. Várhatóan már délután 5 órától nem lehet behajtani az Operaházat környező utcákba, illetve az Andrássy útra az Oktogon és a Bajcsy Zsilinszky út között.

Másnap a központi állami ünnepségek miatt már reggel 7 órától lezárják a rendőrök a Kossuth teret és a Vértanúk terét, délután 2 órától pedig az 56-osok terét és a Dózsa György út egy részét. A Parlament körüli terekre csak délelőtt, a Hősök tere környékére viszont egészen az esti órákig nem lehet majd behajtani.

Az állami megemlékezések mellett a Fidesz délutáni nagygyűlése miatt lesznek még komoly korlátozások. A legnagyobb ellenzéki párt a rendezvényét az Astoriánál kezdi, a tömeg várhatóan a Rákóczi úton keresztül a Blaha Lujza térig ér majd. Így a környékre az Erzsébet hídtól kezdődően nem lehet majd behajtani kocsival. A szervezők ezután a nagygyűlésre érkezőkkel együtt átvonulnak a Terror Házához a Károly körúton, Deák Ferenc téren és a Bajcsy Zsilinszky úton keresztül. A rendőrök ezért ezeket az utcákat is lezárják az autósok elől a délutáni órákban, amíg a menet halad.

A három rendezvény miatt - a miniszterelnök beszéde, az állami ünnepségek, illetve a Fidesz nagygyűlése - kell számítani a legnagyobb lezárásokra, ezen kívül még kisebb forgalomkorlátozások lesznek. Több motoros- és gyalogos vonulást is bejelentettek, ezek miatt csak rövidebb időszakokra zárnak majd le egyes utcákat, amíg a motorosok, vagy a felvonulók elhaladnak ott. Ezek szinte az összes belvárosi hidat is érintik.

A lezárások mellett a parkolás is meg lesz tiltva a nagyobb rendezvények helyszínén. Arról, hogy pontosan hol nem lehet megállni mettől meddig, táblákról értesülhetnek majd az autósok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy aki autóval ezen a két napon csak át akarna menni a városon, az lehetőség szerint a Hungária körgyűrűt, az Árpád- és a Lágymányosi hidat használja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset történt Mezőtúrnál

Ketten meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek, amikor fának rohant egy autó… Tovább olvasom