Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Szívből jön

Rendkívül sokoldalúan felhasználhatjuk ezeket a kis textilszíveket, amelyeket maradék anyagokból készítettünk el.

A pufók szíveket azok is könnyedén elkészíthetik, akik egyébként nem igazán mesterei a tűnek és cérnának.
Bányásszuk elő a szekrény mélyéről a maradék textilanyagokat - persze meg is vásárolhatjuk -, ügyelve arra, hogy a karácsony hagyományos színvilágánál - piros, sötétzöld, sötétkék - maradjunk.
Színével összefordítva két darab textilt vágjunk ki egy szívformát, majd varrjuk össze úgy, hogy a szív csúcsától nem messze, alul hagyjunk egy kis nyílást a kifordításhoz. A kifordítás után kitömhetjük vatelines tömőanyaggal, de akár egyszerű vattával is. Végül varrjuk be a nyílást!

Hogy a kitömött dísz felakasztható legyen, egy színben hozzá illő, keskeny szaténszalagot, ezüst- vagy aranyzsinórt varrjunk a közepére! Aki igazán ki akar tenni magáért, hímezhet is a szívre (ehhez jobb az egyszínű forma).

A kész szívet felakaszthatjuk például a lakás ajtó- vagy ablakkilincseire, adhatjuk ajándék mellé (ilyenkor hímezzük bele a megajándékozott nevét), de akár koszorú készítéséhez is felhasználhatjuk.

Extra tipp: ha szárított levendulával tömjük ki a szívet, finom illatot fog árasztani magából, amelyet bármikor felfrissíthetünk egy-két csepp levendulaolajjal! Ehhez a változathoz könnyű, laza szövésű anyagot válasszunk, hogy az illat szabadon áramolhasson!      

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Apple frissíti az iBook modelleket

Az Apple Computer napokon belül új iBook hordozható számítógépeket fog piacra… Tovább olvasom