Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Szociális kártya: Az MDF népi kezdeményezést indít

Az MDF népi kezdeményezést indít a szociális kártya törvényes bevezetése érdekében - mondta Pusztai Erzsébet, az MDF pártigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Kiemelte, a népi kezdeményezésben megfogalmazott kérdés azt tartalmazza: a kormány előterjesztése alapján az Országgyűlés vizsgálja meg annak jogi és technikai feltételeit, hogy egy országosan használható, bankkártya szerűen működő szociális kártyára utalják a segély egészét vagy egy részét.

Hozzátette: az MDF még hétfőn eljuttatja ezt a kérdést az Országos Választási Bizottságnak.

Mint mondta, az Országgyűlés köteles napirendre tűzni és megtárgyalni a népi kezdeményezést, ezért az MDF aláírásgyűjtésbe kezd, hogy a törvényhozás végre elvégezze a feladatát.

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a szociális kártya bevezetésének előkészítése és kidolgozása a kormány feladata, a döntést pedig a következő Országgyűlésnek kell meghoznia.

Véleménye szerint a szociális kártyával akkor lehet elérni pozitív változást, ha azt országosan, alkotmányos módon vezetik be, és nem elszórtan, csak bizonyos településeken.

Az MDF-es politikus emlékeztetett arra: még november elején szocialista és szabad demokrata képviselők leszavazták az MDF országgyűlési határozati javaslatát a szociális kártya országos bevezetésének ügyében.

Hozzátette: a határozati javaslat célja az volt, hogy a kormány vizsgálja meg a szociális kártya országos bevezetésének jogi, szakmai, technikai, valamint anyagi feltételeit.

Az ügy előzménye, hogy Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere október 20-án közölte: a szociális kártya bevezetése mellett döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok képviselő-testülete.

Olvasóink írták

  • 1. 751510 2009. december 14. 20:44
    „Más tollával ékeskedni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészült a katasztrófavédelem a havazásra

Felkészülten várja a katasztrófavédelem és a fővárosi közterület-fenntartó a meteorológusok által e… Tovább olvasom