Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szociális konzultációt kezdeményezett a kormányfő

Budapest – Szociális konzultációt indított útjára a kormányfő – ezt Orbán Viktor a Facebook közösségi portálon, videóüzenetben jelentette be vasárnap.
„Kézhez fognak kapni egy levelet, amely egy kérdőívet is tartalmaz és arra kérem önöket, ezt gondosan olvassák el, töltsék ki, és küldjék vissza" – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor az állampolgároknak küldött levelében 10 kérdést tesz fel, amelyek – mint mondta – a mindennapi életünk szempontjából a legfontosabbak.

A kormányfő három kérdést idézett videóüzenetében a leveléből, ezek a munka világát, az oktatást érintették. „Vannak, akik szerint be kell vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, hogy nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?" – idézte a kormányfő a levelét. Egy másik kérdésben azt veti fel, hogy vannak, akik azt javasolják, hogy az ország segély helyett inkább munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket, míg mások szerint a segélyezés elegendő megoldás a munkanélküliség problémájára.

– Vannak, akik szerint az oktatás rendszerét úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzéből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni, míg mások szerint az oktatást nem kell a gazdaság igényéhez igazítani – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor emlékeztetett: nemrég egy alkotmányozási konzultációt indított útjára. A miniszterelnök megköszönte az akkori segítséget, mondván, a visszaérkezett válaszok alapján úgy érzi, igazán jó alaptörvényt sikerült alkotni, amely biztonságba helyezi minden magyar ember jövőjét. A mostani kezdeményezésében olyan kérdéseket tesz fel a kormányfő, amely a mindennapi életünk szempontjából a legfontosabbak: „munka vagy segély; hogyan legyen több munkahely; mire tanítsák a gyermekeinket az iskolában; mi legyen a rezsivel; vagy hogyan és miképpen segélyezzük azokat, akik segítségre szorulnak".

Orbán Viktor hangsúlyozta: a döntés felelősségét nem háríthatja át, a döntést a magyar parlament képviselőinek, a kormánynak, a miniszterelnöknek kell meghozni, de – hangsúlyozta – mindig van olyan szempont, olyan sajátos látószög, választói bölcsesség, amivel a döntéshozók nem feltétlenül rendelkeznek. Ezért sokat segítenek az állampolgárok, ha támogatják a döntéshozók munkáját azzal, hogy elmondják a véleményüket – hangsúlyozta a kormányfő, aki izgalmas és fontos kérdéseknek nevezte a levelében jelzett felvetéseket.

Május 1-jei videóüzenetében a kormányfő arról is beszélt, hogy ez a nap fontos ünnep, s talán azoknak a szívéhez áll a legközelebb, akik munkából élnek. Azoknak, akik korán kelnek, munkába sietnek, és hisznek abban, hogy becsületes munkáért becsületes bért kaphatnak, és ennek segítségével tarthatják fenn a családjukat, nevelhetik sikeresen és sikeres emberré gyermekeiket. Hozzátette: a nyugdíjasokról sem szabad megfeledkezni, mivel a nyugdíjukat nem ajándékba kapják, hanem az munkájuk jól megérdemelt gyümölcse.

Olvasóink írták

 • 6. zole52 2011. május 02. 16:56
  „Nem konzultálni kell,hanem a saját ellenségeit ,a sz.rkeverőket / pl: titkositott pintyér elvtárs ügyét nyilvánosságra hozni / eltávolitani,mint pld.mutatja audi jancsi sem esküszik már a böszme ellen.”
 • 5. dodó 2011. május 01. 21:50
  „Biztosra veszem, már elkészíttette a válaszokat is, de csak a visszaérkezés után osztja meg velünk.”
 • 4. papsajt 2011. május 01. 20:00
  „Kicsit hosszú:

  http://www.youtube.com/watch?v=-P7lkFWYYFo”
 • 3. sámson64 2011. május 01. 19:50
  „Már megint levelezési forma,de minek.Fideszes vezetőink úgyis eldöntötték már a sorsunkat.Ez megint felesleges kiadás az állam részéről(nem is kis összeg).Persze arra jó ,hogy azt lehessen mondani ,hogy ez volt a nép akarata.Csak ki tudja a szavazatok eredményét.Az alkotmányhoz se sok közünk volt,csak papíron.Hiába is próbálkozik már Orbán meg Lázár az emberek bizalmába férkőzni.Sokunk előtt elvesztette a hitelességét.Ilyen módon egyik párt sem alázta meg a munkásembert.......,mert ezzel a munkatörvény módosítással csak a dolgozó ember ellehetetlenítését hozza magával.Itt mutatja ki ,hogy mennyire nincs becsülete a kétkezi dolgozónak.Ott tesznek alá ahol csak tudnak.CSAK MÉG VANNAK OLYAN EMBEREK AKIK MÉG MINDIG NEM LÁTNAK A NARANCS KÖDTŐL.”
 • 2. hajnalka 2011. május 01. 16:51
  „Ez a mániája.
  Levelező tagozat.”
 • 1. palimadar 2011. május 01. 16:44
  „Khm. Kérdezgessen. De minimum közjegyző hitelesítse a beérkezett válaszokat!
  Ja, és várják meg a válaszokat a kiértékeléssel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A LIGA ´´eltemette´´ a munkavállalói jogokat

A munka ünnepe alkalmából a LIGA Szakszervezetek szimbolikusan „eltemette" a munkavállalói jogokat a budapesti Városligetben. Tovább olvasom