Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szocialista politikusok emlékeztek a 301-es parcellánál

Szocialista politikusok tartottak megemlékezést a Rákoskeresztúri Köztemetőben az 1956-os forradalom leverésének 50. évfordulóján szombaton délelőtt. Később a Felvonulási téri 56-os emlékműnél helyeztek el virágokat.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, valamint Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a kormány nevében, Hiller István az MSZP pártelnöke a párt, Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője pedig a frakció nevében hajtott fejet a 301-es parcellánál.

A protokollmentes eseményen a politikusok koszorút helyeztek el a központi emlékhelyen, majd egy-egy szál virágot helyeztek el Nagy Imre sírjánál és a 298-as parcellánál az áldozatok nevét tartalmazó márványtábla előtt.

A politikusok megemlékezésén rendbontás nem történt, a helyszínen civilek is kevesen voltak, csak egy két család vitt virágokat hozzátartozóik sírjára.

A 301-es parcellánál több rendőr is vigyázza a rendet, az esemény előtt tűzszerészek is megjelentek a helyszínen, akik átvizsgálták az érkezők táskáját.

Virágokat helyeztek el a Felvonulási téri 56-os emlékműnél

Gyurcsány Ferenc és szocialista politikusok virágokat helyeztek el a budapesti, Felvonulási téri 56-os emlékműnél szombaton délelőtt.

A miniszterelnök Hiller István szocialista pártelnök társaságában érkezett. Az emlékműnél Kiss Péter munkaügyi miniszter, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető, Varjú László frakcióvezető-helyettese, Simon Gábor választmányi elnök és több szocialista kerületi polgármester is lerótta kegyeletét. Az MSZP több száz vörös szegfűt osztott szét a Felvonulási téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset Kecskemét és Jakabszállás között

Csütörtökön este huszonkét óra negyven perckor súlyos baleset történt Kecskemét és Jakabszállás… Tovább olvasom