Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szolnok felé vonul az árhullám

A dél felé húzódó árhullám miatt tovább tartanak a műszaki előkészületek a Tiszán. Hétfőn leginkább a hordalékok eltávolítása és a védművek megerősítése ad munkát az árvízi védekezésben dolgozóknak.
Magyarországon jelenleg 514 kilométernyi folyószakaszon van első fokú árvízvédelmi készültség, ez a Tisza, Bodrog és Kraszna folyókat érinti. Az árhullám várhatóan 1-2 nap múlva ér Szolnokra.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs műszaki ügyeletese elmondta, hogy hétfőn 514 kilométernyi folyószakaszon van első fokú árvízvédelmi készültség. Ez a Tiszát, Bodrogot és a Krasznát érinti. A Tiszán Tokaj és a kiskörei víztározó közti szakaszon tart az árhullám. Folyik a gátak, védművek felülvizsgálata, és ahol szükséges, a megerősítésük. A legtöbb munkát azonban a hordalékok eltávolítása jelenti most. Az árhullám a várakozások szerint 1-2 nap múlva ér Szolnokra. Javít a helyzeten, hogy a Tiszánál és árterénél a következő napokra nem jeleztek előre csapadékot.

Hétfőn kora délutántól újra megindítják a Lónya és Tiszamogyorós közötti kompközlekedést. Tiszaadony és Aranyosapáti között már közlekedik a komp.

Balsa és Kenézlő, Tiszatardos és Tiszalök, Tiszacsege és Ároktő, valamint Tiszaroff és Tiszasüly között a komp egyelőre nem közlekedik. Tiszadob és Tiszalúc között a pontonhidat elbontották és itt sem jár a komp - olvasható a Magyar Közút Kht. internetes oldalán.

A Sajó visszahúzódott, vasárnap délelőtt már megnyitották a Muhi - Köröm, valamint Sajóörös - Kesznyéten összekötő utat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP szerint nem lesz tömeges pedagógus-elbocsátás

A kormány nem hozott olyan intézkedést, amelyből pedagógus-elbocsátás következne, az ehhez hasonló… Tovább olvasom