Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szólóban folytatja, korlátok nélkül

Tízévnyi siker után Dobrády Ákos úgy gondolta, befejezi a TNT-s korszakot és szólókarrierbe kezd. Új szakmai életéhez azt nem tartotta fontosnak, hogy új megjelenést is kreáljon magának, annak azonban örül, hogy zeneileg kiléphetett az elvárások és korlátok közül.
Dobrády Ákos szeret egyedül. Fotó: Frank Yvette
Magyarország egyik legsikeresebb zenekarával, a TNT-vel vált ismertté, nemrégiben mégis szólókarrierbe kezdett Dobrády Ákos. Ám ez szerinte munkájában nem olyan nagy fordulat, mint amilyennek tűnik. Eddig is az volt jellemző, hogy a dalírás és a stúdiómunka nagyrészt az ő feladata volt, Intivel leginkább csak a színpadon dolgoztak együtt. Az utóbbi időkben viszont úgy érezte, hogy azok a dalok, amik születtek, személyesebb hangvételűek lettek, és az ízlése is megváltozott. Az új számok viszont már nem fértek volna bele a TNT stílusába, viszont mindenképpen meg akarta valósítani őket. Ezért döntött úgy, hogy külön utakon jár tovább.

– Persze, nehéz a váltás, de törekedtem arra, hogy a szólólemezemmel is megtartsak egyfajta egyensúlyt – fogalmaz a dalszerző-énekes. Akik eddig szerették a TNT zenekart, őket is szeretné szolgálni, de emellett örül, hogy végre nem kell megfelelnie zeneileg azoknak az elvárásoknak, amiket az együttessel kapcsolatban támasztottak.

Nem is indulhatott volna jobban Dobrády Ákos szólókarrierje, hiszen nemrégiben megkapta a legjobb énekesnek járó Emerton-díjat. Ennek azért is örült, mert visszajelzés arról, hogy jó az, amit csinál.

Váltások

Dobrády Ákos zeneiskolában, majd magántanárnál tanult zongorázni és énekelni. A zenéhez unokanővérétől kapott kedvet, és szülei is biztatták egy gyönyörű ajándék zongorával. Tíz év zongoratanulás után a klasszikusról a könnyűzenére váltott. 16 évesen már vendéglátózott, az éjszakában zenélt. Gyerekkori barátjával, Intivel egy kézilabdacsapatban játszott, 1996-ban pedig vetődött a gondolat, hogy közösen zenekart alakítsanak TNT néven. Tíz év után döntöttek úgy, hogy külön utakon járnak tovább, közös búcsúkoncertjüket 2005. szeptember 24-én tartották.

– Máté Péter számai hozzám nagyon közel állnak, már csak azért is, mert életem első bakelitlemeze az Elmegyek volt – indokolja, miért közreműködött a nemrégiben megjelent Máté Péter emlékalbumon. Édesanyjának is Máté Péter volt a kedvence. Ákos gyerekkorában gyakran hallotta dúdolni azokat a slágereket, melyeket ma ő énekel.
Ezért aztán mindkettőjük számára ajándék az új album.

Az új szakmai élet kezdetével nem gondolkozott imidzsváltáson. Mivel 31 éves, így az öltözködésén kicsit változtat. A színes pólókat szépen lassan felváltják a sportos zakók és ingek. De változatlanul idegesíti, ha például újságírónak adott interjú közben, vagyis színpadon kívül, mégsem magánemberként látják olyanok, akikkel baráti kapcsolatban áll.

– Szeretek egyedül lenni, ami egy előadóművésztől szokatlan, de a szűz csillagjegyűekre jellemző: magunknak való emberek vagyunk – ismeri el Dobrády Ákos. – De szerencsére eddig mindig úgy alakult az életem, hogy akik velem voltak, megértették és tolerálták ezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs uniós program Európa legszegényebb diákjainak

Európa legszegényebb diákjainak jelentős része nem engedheti meg magának, hogy részt vegyen az EU… Tovább olvasom