Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Sztárügyvéd védi a Cozma-ügy fő gyanúsítottját

A Raffael-család megbízásásából sztárügyvéd, Magyar György védi a Cozma-gyilkosság első számú gyanúsítottját.
Március 8-án már egy hónapja lesz, hogy a veszprémi Patrióta lokálban rátámadtak az MKB Veszprém kézilabdacsapatának beállósára, Marian Cozmára.

A rendőrségről eddig kiszivárgott információk szerint a halálos szúrást Raffael Sándor vitte be Cozmának, erről állítólag több tanúvallomása is van a nyomozóknak. Raffael négy társa már vallomást is tett.

Mindannyian elismerték, hogy részt vettek a lokálban a verekedésben, de az utcán azt nem látták, hogy ki szúrta meg a sportolókat; ők nem, állították valamennyien. Raffael Sándor kihallgatását nagyban nehezítette, hogy hazakerülése óta csak kirendelt védője volt. Keddtől azonban az egyik legjobb sztárügyvéd, Magyar György védi a család megbízásásából. – Kedden már részt vettem Raffael meghallgatásán. Köt az ügyvédi titoktartás, így nem árulhatom el, hogy mit mondott – fejtette ki a Blikknek az ügyvéd. – Most még csak ismerkedem az üggyel. Pénteken elmegyek például a helyszínre is, ám hogy végigviszem-e az ügyet, arról csak jövő héten döntök.

Olvasóink írták

86 hozzászólás
 • 86. soccerr 2009. március 11. 22:15
  „Nem tudom az adóbevallását megnézték-e Raffaelnek illetve Sztojka Ivánnak miből telik nekik luxusautókra és luxus körülményekre.Biztos kétkezi munkával keresték.Érdekes kérdés az is hogy a rokkant nyugdijasok nagyobb része a roma népcsoportból kerül ki,ilyen gyenge fájú emberek?Érdekes amikor a sittről kijönnek kivannak ugy gyúrva mint Swarczenegger, dolgozni meg nem tudnak?Magyarország sirásói.Remélem a következő kormány első lépése a rokkant nyugdijjak felülvizsgálata,illetve azon felülvizsgáló orvosok felelőségre vonása akik azokat a határozatokat hozták ahol a delikvensnek semmi baja legyen az cigány vagy magyar/mert kérem azok között is van olyan aki makk egészséges és mégis rokkant/.Akkor hogy is van ez?”
 • 85. babuja 2009. március 09. 19:16
  „Bodzalekvárral fizetik a gázsiát ?”
 • 84. bgrozalia 2009. március 07. 16:17
  „Miért kapnak segélyt?--jobban élnek, mint a mi adófizető gyerekeink--ez elgondolkodtató”
 • 83. flexsnake 2009. március 06. 18:47
  „82. Van neki? :D”
 • 82. StatusQuo 2009. március 06. 17:20
  „Mohácsi viktórián nem látszik hogy felsőfoku végzettsége van.”
 • 81. odol 2009. március 06. 17:16
  „A jó pap is holtig tanul! Megértem már 63 évet, és még eddig senki nem világosított fel, hogy a bodza ilyen jól fizet. Csak azon csodálkozom, hogy ezt csak egy népcsoport tudja, még öreganyáimtól sem hallottam. Pedig az úgynevezett "régi" öregek is sok megszívelendőt tudtak. Úgy látszik a bodzaszedés azóta lett ilyen kifizetődő.”
 • 80. StatusQuo 2009. március 06. 17:14
  „EZ az ügyvédi megbizás milliókba fog kerülni! Ugye kedves apuka nem olyan ágrólszakadt a gyerek!”
 • 79. ajax1995 2009. március 06. 17:11
  „A 2 villámmal szignált fekete-ezüst galléros szervezet már megoldotta volna ezt a problémát.Ja,amúgy nem vagyok náci(a tömeggyilkosságaik miatt elítélem őket)de vannak olyan figurák akik az együttélés legelemibb szabályait sem tudják-akarják betartani.Azt hiszik hogy nekik mindent lehet...”
 • 78. flexsnake 2009. március 06. 16:51
  „A három főszínnel minden szín kikeverhető, egyedül a fehéret nem lehet :D”
 • 77. antonka 2009. március 06. 16:30
  „látjátok, milyen jó üzlet ez a bodza üzlet. ki tudná megfizetni közülünk magyar doktor szolgálatait, na ugye nem is bodzázunk, igy csak egy szimpla mezei ügyvédre számithatunk”
 • 76. Mathiasking 2009. március 06. 14:40
  „75. hozzászólás Mathiasking 2009.03.06. 14:37

  Utolsó mondatom helyesen: Törzs úr akkor én tegnap színes TV vettem a Media Markt-ban!”
 • 75. Mathiasking 2009. március 06. 14:37
  „Flexi!

  A kisebbségek és a bőrszínek összemosása veszélyes dolog! Óvatosan!

  Eszembe jutott egy vicc. Rendőr vicc! Az egyik rendőr kérdezi a másikat: Törzs úr, a fehér az szín? Mire a válasz: Igen! Kérdés ismét: És a fekete az is szín? A válasz nem marad el: Igen! Mire a kérdező nagy vidáman felkiált: Törzs úr akkor és tegnap színes TV vettem a Média Markban!”
 • 74. flexsnake 2009. március 06. 14:28
  „.suhym. bakker ez hol jelent meg?
  Ez a nő hogy lehet EP képviselő?
  Az a gyerek valószínúleg azért halt meg mert jelen volt mint szemtanú. Az a gyerek biztos vagyok benne hogy senkinek sem ártott. Senki nem érdemel ilyen halált. És az is elítélendő hogy ilyen magyarokkal történik, mert igazán elfelejthetné már ezeket a mondva csinált rasszokat. Az mitől rasszista bűncselekmény ha cigány hal meg és mitől nem az ha nem cigány hal meg cigány által? A cigányozás az az amikor rasszistának mikor képtelenek túl jutni azon hogy léteznek más színű emberek. Vannak. A fehérek a világon kisebbséget képviselnek. A legtöbb ember a világon színesbőrű. Hülyeség valakit a színe alapján megítélni. Ugyanilyen hülyeség azonnal rasszistázni egy emberölés kapcsán. A cigányság itt kisebbség, a többség nem cigány. És nem is rasszista. Viszont azzá válnak szépen lassan mert az ilyen kijelentések a becsületükbe taposnak. Ez az ország mindent elkövetett hogy megfeleljen más országok elvárásának, alig volt olyan kór mikor nem volt valakinek a csatlósa vagy játékszere.
  És a cigányoknak mindig otthont nyújtott, a szociális megoldásaival lehetővé tette hogy ne kelljen éhezniük, és hálából voltak és vannak is akik szemen köpik a nem cigányt. Ott fent is meg itt lent is. Ezért lesz az ember teli előítélettel és ezért válik szépen lassan rasszistává. Az a rasszista aki kijelentéseivel rasszistává titulál emberek millióit, majd vigyorgásával elnézően felment hidegvérű gyilkosokat. Itt senkinek nem szabadna meghalnia, és senkinek nem szabadna azt a szégyent tűrnie amit ez az EP képviselő rájuk ken. Igenis legyen fehérmagyar jogvédelem és legyen egy párt ami megvédi a fehér lakosságot a fekete bűnözőktől. Mert ezek a bűnözök nem a szomszédomban laknak hanem hatalmas audikon furikáznak közpénzen.”
 • 73. lopicigazsi 2009. március 06. 14:25
  „Szavazás: http://www.afal.hu/utallak/part.content/content.show/show.419”
 • 72. .suhym. 2009. március 06. 14:04
  „Mohácsi nem szégyelli magát, de újra elcsúszott a szavakon
  2009. március 6. 12:52


  MNO
  Nem szégyelli magát Mohácsi Viktória, amiért cigányozással vádolta a Veszprémben cigányok által meggyilkolt Marian Cozmát. Igaz, később bocsánatot kért ezért, de az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában pénteken újra félrecsúszott a nyelve: most balesetnek ,,állította" a kegyetlen gyilkosságot.

  Amint arról az MNO beszámolt, Mohácsi Viktória, az SZDSZ EP-képviselője a köztelevízió vasárnap esti műsorában cigányozással vádolta a meggyilkolt veszprémi kézilabdázót, Marian Cozmát, majd később két mondatban elnézést kért a ,,félreérthető fogalmazásért". Igaz, ehhez az kellett, hogy a veszprémi kézilabdacsapat elnöke nyílt levélben figyelmeztesse a politikust tarthatatlan megfogalmazásáért.

  A bocsánatkérésen kívül viszont nem érzi úgy, hogy szégyellnie is kellene magát emiatt. Legalábbis az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában az erre irányuló kérdésre így válaszolt: ,,Nem. Ez a kijelentés nyilvánvaló, így önmagában kiragadva valóban olyan kijelentés, amely zavarhatja mindenkinek az érzését. (...) Én a bűncselekményeket kategorizáltam abban a műsorban, ahol a cigánybűnözés mint fogalom volt a téma. Azt próbáltam elmagyarázni, mi a különbség egy diszkóverekedés és egy etnikai támadás között."

  Mohácsi elmondta, azért kért mégis elnézést, mert még nem tudjuk a motívációt, illetve a halott emlékét sértették szavai. A szabad demokrata képviselő elmondta, utazásai során - amelyet egy félig-meddig luxuskategóriás autóban tesz meg - szinte minden nap megkapja azt a kérdést, hogy ,,honnan lopták ezt az autót". Nem mindenki olyan higgadt, hogy a cigányozás ezen formáját olyan megfelelő módon regálja le, mint ő vagy a férje - tette hozzá. ,,Tapasztalataim mutatják, hogy a diszkóverekedések legtöbb része azért történik, mert a roma fiatalokat nem engedik be ezekre a szórakozóhelyekre" - jelentette ki.

  Mohácsi ezt követően ,,balesetnek" nevezte a Cozma-ügyet, majd - miután a műsorvezető fölhívta a figyelmét arra, hogy az nem baleset, hanem gyilkosság volt -, az SZDSZ-es képviselő kicsit heherészve úgy reagált: ,,Jaj, jaj, bocsánatot kérek még egyszer. A szörnyű balesetet én nem szeretném idehozni. (...) Bizonyára megkapják a nagyon súlyos büntetéseiket az elkövetők."

  A Sunday Timesban megjelent véleményét, miszerint rasszista indíték vezette a tatárszentgyörgyi elkövetőket, azóta sem változtatta meg Mohácsi: ,,Ezt most is így gondolom. (...) Meg vagyok győzödve arról, hogy egy ötéves gyermek halála nem lehet más okból, csakis a származása miatt."”
 • 71. Beth 2009. március 06. 13:57
  „Nem engedném a Magyar ügyvéd úrnak, hogy ilyen bűnözőt védjen. Kapjon egy kirendelt ügyvédet!!!!! Védje az! Frissdiplomásként.”
 • 70. Trandafir 2009. március 06. 13:47
  „semmi baj engedjük ki és kérjünk tőle bocsánatot.majd a szerbek elintézik ivánkát meg a fajtársait”
 • 69. xene@freemail.hu 2009. március 06. 13:30
  „Nekem azzal nincs bajom, hogy ki vagy mi védi ezt az "embert"...de az APEH utánanézhetne, hogy honnan is van hirtelen is sok léje a családnak...mert nem hiszem, hogy legális vállalkozásból vagy segélyekből...”
 • 68. comet 2009. március 06. 13:21
  „sajnos ez az ügy ideális egy jó ügyvédnek mert "nagy játéktere" van, és sok pénz lapulhat mögötte. Van több elkövető eltérő szerepvállalással, sokat számít a felindulásboli gyilkosság amennyiben az előre megfontolt szándékot nem lehet ráhuzni, nem tudom a kézisek mennyire tudnak magyarul mert sokat számíthatnak az elhangzottak stb.
  Itt az ügyvédúr nagyon jól tudja hogy mit lehet kicsiholni az ügyből egy gyenge magyar liberális bíróság asszisztálása mellett, megijeszti az elkövetőket annak a kétszeresével és csak kaszál, kaszál, és kaszál.
  Ha van háttérben lapuló nagyhal, akkor szerintem 8 éven belül lesznek.
  Ja, és ne feledkezzünk meg az enyingi bandáról, meg a siófoki felvonulásról. A csapat az eset óta már támadott meg "félreértésből" szerb családot. Nem úgy festenek mind akik megszeppentek volna.”
 • 67. Egy_a_sok_közül... 2009. március 06. 13:12
  „"Sztárügyvéd" Nem különb Ő sem a többi ügyvédtől, csak Ő és a többi sztárnak kikiáltott az ilyen és ehhez hasonló ügyekben felkapott gyanúsítottak védelmét vállalják el. Egyébként meg lehet figyelni, hogy ettől még nem fog kevesenbbet kiróni rá a T.Bíróság. A bíróság tojik rá, hogy ki a védő - lehet az jelölt vagy ismert védő - nem oszt és nem is szoroz az ítélethírdetésnél. Az ismeretlenség homályában tevékenykedő ügyvéd is ugyanabból az 1998. évi XIX. törvényvből dolgozik, mint az ún. sztárügyvédek.”
86 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Besokalltak a roma szervezetek

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke tiltakozásul a miskolci rendőrfőkapitány "cigányozó" kijelentését követő kormányzati viselkedés miatt már lemondott tanácsi tagságáról. Tovább olvasom