Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Sztrájk a vasutasnapon?

Továbbra sem született megegyezés a MÁV csoport és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) között, a munkavállalói érdekképviselet követeléseiről, a szerdán Budapesten tartott tárgyaláson.
A VDSzSz alelnöke, Bárány Balázs az egyeztetés után megerősítette: továbbra is 10 százalékos béremelést, valamint az előre jelzettnél magasabb infláció miatt további 1,1 százalékos növelést, a MÁV Cargo privatizációjából 250 ezer forint egyszeri költségtérítést, valamint a vasúti mellékvonalak megőrzését követelik.

Bárány Balázs hozzátette: a szakszervezet sztrájkbizottsága szerdán újraértékeli a kialakult helyzetet, míg az egyeztetés a MÁV-val július 7-én 15 órakor folytatódik.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője közölte: előzetes, nem megerősített információik alapján a szakszervezet július 11-én vagy 12-én folytatná a munkabeszüntetést. Véleménye szerint ez azért aggályos, mert a központi vasutasnap, a vasúttiszti avatás, illetve a vasutasok jutalmának átadása 11-én pénteken lesz, míg 12-én szombaton a tényleges vasutasnap lesz, amivel elrontanák a vasutas társadalom ünnepét. Másrészt a nyaralási időszak közepén megbénulna az ország közlekedése.

A szóvivő ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a szakszervezet nem vasutasnapon fogja folytatni a sztrájkot.

Az újabb sztrájkfelhívást kedden azután tette közzé az érdekképviselet, hogy a közlekedési tárca új vezetőségével sem sikerült megállapodni. A vasúttársaságnál működő többi szakszervezet nem csatlakozott a munkabeszüntetéshez. Egyelőre az elégséges szolgáltatásokról sincs megegyezés.

A VDSzSz február elsején hirdetett határozatlan idejű munkabeszüntetést, amelyet azóta többször is felfüggesztettek. Legutóbb április 7-én álltak le a vonatok, akkor a BKV is félnapos munkabeszüntetést tartott.

Olvasóink írták

 • 3. matriné 2008. július 03. 07:00
  „Ebben az országban a vezérek nem csak a vasutasokat fosztogatják, de Ők legalább mernek miatta tenni is! Ugyan is a törvényes keretek között a károkozásokat nem lehet megfizettetni a tolvajokkal! A többi magyar polgár ebben az országban jogfosztott és még sztrájkolni sem tud! Persze nem a sztrájk lenne itt sem az igazi megoldás, hisz tele pofával fognak ismét röhögni az illetékesek! Őket nem érinti, de nem is érdekli sztrájk!”
 • 2. Kért Elek 2008. július 02. 18:37
  „Gaskó úr a vasutasoknak jár egyszeri X összeg a MÁV Cargo privatizációjából, akkor a volt határőröknek is jár egyszeri X összeg az integráció miatt?”
 • 1. Állampolgár 2008. július 02. 17:41
  „Nem leszek diplomatikus, pedig általában igyekszem...
  Ha ez az utolsó bunkó gaskó, képes lesz elrontani x-sok család hétvégéjét, mert miattuk nem tudnak elmenni legalább olyankor nyaralni, akkor egy ***** patkány! Hol van ilyenkor a NOE? Persze annak könnyű, aki még talán nem is látott élőben vonatot, mert bőrfotelből bőrülésbe ül. Csak, hogy lássák: http://index.hu/gazdasag/magyar/gski080206/
  És a politikai munkásságát nem is említem. Ez nem szakszervezeti vezír, hanem szakszervezeti élősködő. A Vasutasokhoz semmi közünk, Dúsgazdag Dőzsölők, jónépet Sz****k Szervezetének vezetője.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két vádlott vallott az olaszliszkai lincselés helyszínén

Másfél óra alatt véget ért az olaszliszkai lincselés helyszíni tárgyalása. A nyolc vádlott közül… Tovább olvasom