Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Szürreális cipők

Ez a cipő, amelynek sarka a lábujjakat tartja, bokatörő, nevetséges, egyáltalán nem praktikus és iszonyúan drága – 330 angol fontba, azaz mintegy 120 ezer forintba kerül. Ugyanakkor úgy tűnik, ezek a cipők robbantani fognak.
Úgy néznek ki, mintha Salvador Dalí álmodta volna meg őket, vagy mintha egy cipőgyár selejtjét látnánk. De nem, a fotón a világ első pár olyan cipőjét láthatjuk, amelynek a sarka a talpa elején van. A lábbelivel Marc Jacobs divattervező kedveskedik a nőknek.

A cipősarkak az utóbb években egyre dilisebbé váltak. Volt már példa toronymagas cipőtalpra, készültek klumpák, ék és kúp alakú lábbelik. De egyben mind hasonlítottak: a sarkuk a cipő végén volt. Marc Jacobs cipője felborította a cipődivat konvencióit (és akkor nem is beszéltünk még az ortopédusokról), és áthelyezte a cipő sarkát a lábbeli elejére. Ahol cipősarkat gondolnánk érezni, ott semmi nincs, csupán levegő. Így a gravitáció a lábboltozat alatt hat, és a test előredől. Ahhoz, hogy járni tudjunk benne, legalább akkora erőfeszítésre van szükség, mint egy Pilates-órán.

A furcsa sarkú cipő a tervező 2008-as tavaszi kollekciójának része, amelyet a New York-i Divathéten mutattak be. Egyesek úgy vélik: a cipők károsítják a lábat. Abszurdak, rettenetesek, veszélyesek és viselhetetlenek. Egyébként Victoria Beckham rögtön kiszúrta a cipőt magának.

Daily Mail – Fordította: Nyemcsok Éva

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűen tükrözi Szeged történetét díszpolgárainak névsora

A legnagyobb magyar, Széchenyi István nevével kezdődik és a nemzet színészének, Király Leventének a… Tovább olvasom