Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Tabajdi Csaba: az uniós tagságnak nincs alternatívája

A 2004-es tíz új tagállamból hatan már az eurózóna tagjai.
Az Európai Unió 2004-es, tíz új tagállam - köztük Magyarország - felvételével járt bővítéséről emlékezett meg Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője az EP szerda éjszakába nyúlt brüsszeli plenáris ülésén, az egyperces hozzászólások sorában.

"Számunkra, közép-európai és balti tagállamok számára az európai uniós tagságnak nem volt, nincs és nem is lesz alternatívája" - mondta.

Tabajdi szerint az elmúlt tíz év kemény küzdelem volt, ezen időszak nagyobbik felében az unió saját történelme legnagyobb válságát élte át, az új tagállamoknak pedig harcolniuk kellett az egyenjogúságért.

A tíz új tagállamból hatan már az eurózóna tagjai - hívta fel a figyelmet a szocialista politikus. A jövő feladatait illetően megállapította: "az unió már tudja kezelni a gazdasági deficiteket, de még nem tudja kezelni a demokráciadeficiteket".

"A folyamat azonban elindult, és biztosan létrejön egy európai demokráciaellenőrző mechanizmus" - mondta, és hozzátette: ezt kívánja az EU-ban élő 40 millió kisebbségi érdeke is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szerdai nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az április 2-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom