Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Támogatják a repülőtér építését a vátiak

A vasárnapi érvényes és eredményes népszavazáson a választók 68 százaléka támogatta a repülőtér építését a Vas megyei Váton. A 463 érvényes szavazatból 317-en voksoltak ennek megfelelően - tájékoztatott Bánhidi Péter, a település jegyzője.
A tervek szerint 2012-ben készülne el a reptér, amely a hozzá tartozó ipari parkkal és logisztikai központtal együtt kétezer munkahelyet teremt.

A váti referendumon feltett kérdés úgy szólt: "Akarja -e ön, hogy Vát Község Önkormányzatának képviselő testülete Vát község települési és szabályozási tervében megtiltsa Vát község közigazgatási területén belül repülőtér létesítését?" A 605 választásra jogosult polgárból 470-en mentek el szavazni. A 463 érvényes voksból 317-en mondtak a feltett kérdésre nemet, vagyis ők nem tiltanák meg, hogy a településen reptér épüljön.

A beruházás megvalósítását koordináló SIA-Port Kft. Független Hírügynökséghez eljuttatott sajtóanyaga szerint a reptér építése legkorábban 2010-ben kezdődhet meg. A nemzetközi légikikötő működésének negyedik évére a várható forgalom a beruházó szerint 170 ezer tonna áru, 250 ezer ember és 25-28 gép. A beruházás teljes értéke 110 milliárd forint, amelybe a környékbeli települések csatornázása is beletartozik. A SIA-Port Kft. szerint a reptér zajterhelése nappal és éjjel is megfelel majd az előírt határértékeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállíttatná egy újabb terézvárosi ingatlan eladását Wertán

Egy újabb terézvárosi ingatlan - szerinte gyanúsan alacsony áron történő - értékesítése ellen… Tovább olvasom