Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Tanárok is üdülhetnek az Erzsébet-program keretében

Az egyhónapos pályázati idő alatt több mint négyezer kérelem érkezett.
Több mint négyezer jelentkezést regisztráltak az Erzsébet-program idei új kezdeményezésére, amelynek keretében pedagógusoknak is lehetőségük nyílik családjukkal az üdülésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Ikotity István, LMP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

A képviselő a köznevelési intézményekben foglalkoztatottak és családjuk Erzsébet-táboroztatása iránt érdeklődött.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kifejtette: az Erzsébet-programban idén új elemként jelent meg a Köznevelési intézményben foglalkoztatottak számára szóló üdülési pályázat. Mint rámutatott: ezzel a kezdeményezéssel is meg kívánják becsülni a pedagógusokat, és ez a lehetőség nagy segítség az érintett családok számára. A pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány azon magánszemélyek számára írta ki, akik köznevelési intézményekben dolgoznak, továbbá köznevelési intézmény működtetésében közreműködő gazdasági, ügyviteli, műszaki, kisegítő és más alkalmazottak, valamint akiknek a családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg a 2015. január 1-jén érvényes minimálbér összegét.

Az egyhónapos pályázati idő alatt több mint négyezer kérelem érkezett az alapítványhoz - ismertette Rétvári Bence. Közlése szerint az elnyert támogatás esetén a pályázó és a közös háztartásban élő házastársa vagy élettársa, valamint a pályázat benyújtásakor a 14. életévét már betöltött gyermeke 5 000 forint/fő, a pályázat benyújtásakor 3-14 életév közötti gyermeke 2 500 Ft/fő befizetésével vehetnek részt az üdülésen, amely a 3 év alatti gyermekeknek ingyenes.

A lehetőség legkésőbb 2016. augusztus 31-ig megkezdett üdülésre vehető igénybe a postai úton kiküldendő Erzsébet Kártya segítségével.

Rétvári Bence értékelése szerint a pályázat egyértelműen sikeres kezdeményezés, iránta jelentős volt az érdeklődés. A sikeresen pályázó családok országosan több mint 40 szálláshely közül választhatják ki pihenésük helyszínét. A szálláshelyek családi programokat, sporteszközöket biztosítanak, a vendégek kirándulásokon vehetnek részt - jelezte a parlamenti államtitkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz ütött ki a mezőhegyesi kórházban

Egy ágy gyulladt meg az intézmény egyik kórtermében. Ketten sérültek meg, egyikük súlyosan. Tovább olvasom