Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Tánczos Gábor beismerő vallomása videón?

A körmendi gyerekgyilkosságért elítélt Tánczos Gábor tíz évvel ezelőtti beismerő vallomása lehet az a videofelvétel, amely a köztévé birtokába jutott - véli Tánczos Gábor ügyvédje.
Az MTV Híradója szerdán este számolt be arról, hogy egy kulcsfontosságú videofelvétel került a birtokukba, amin Tánczos Gábor látható, hitelességét pedig olyan tanúk támasztják alá, akik mindenre emlékeznek, de sohasem hallgatták ki őket.

Somos Zoltán - Tánczos Gábor ügyvédje - a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy véleménye szerint egy tíz évvel ezelőtti kihallgatásról készült videóról van szó. Ezen Tánczos Gábor beismerő vallomást tesz, de ez már korábban is ismert tény volt. Ráadásul több másik vallomás is született, ám számos ellentmondás volt ezek között. Éppen ezért az ügyészség sem használta fel ezeket, illetve a Legfelsőbb Bíróság is új meghallgatást kezdeményezett. Az ügyvéd szerint a köztévé által említett tanú pedig egy rendőr lehet, aki arról beszél, hogy Tánczos mindenféle kényszer nélkül vallott a gyilkosságról.

Somos Zoltán szerint komoly kérdés, hogyha valóban erről a felvételről van szó, akkor hogyan kerülhetett ki. Hiszen ez a nyomozati anyag részét képzi. Mindenesetre ha bemutatják, és ha szükséges, meg fogja tenni a megfelelő jogi lépéseket.

Az ügyvéd kifogásolta azt is, hogy miért kell egy tíz évvel ezelőtti felvétellel most előhozakodni, miután Tánczos Gábor leülte büntetését. Azt mondta: ez csak mesterséges hangulatkeltésre alkalmas.

Tánczos Gábort 1999-ben ítélték el a körmendi gyerekgyilkosság miatt. 13 évet kapott. Idén januárban feltételesen szabadult, azóta újra Körmenden él. Ügyvédje szerint még nem vállalt munkát, az utcára sem szívesen megy ki. Telefonon tartja a kapcsolatot azzal a hölggyel, akihez korábban Ausztriába készült. Somos Zoltán hangsúlyozta: Tánczos Gábor még mindig ártatlannak vallja magát és ennek bebizonyításáért küzdenek.

Olvasóink írták

 • 10. keménygyerek 2008. augusztus 24. 10:58
  „tánszos megverték megkínozták.Persze,hogy csicserhett.Bárki bármit elmond a zsaruk szájíze szerint.Ezt tanítják is nekik.
  Ez nem vallomás hanem színjáték.Egyébként miért is kellett 13 szor megismételni?
  Mi van azzal az emberekkel akiket táncos látott a lépcsőházban?mediterrán külső,fehér ing fekete zakó és kalap.A többit mindenki fantáziájára bízom.Nem esetleg egy rituális áldozat volt e a gyilkosság.
  A rendőrség béna volt.Mai napig szórják a bakikat fenyő ügyében.Már 3 embert tartóztattak le hiába.Ja és mi van kaiserrel?nem kéne már kiengedni.Szánalmas......”
 • 9. Nagy Éva 2008. július 24. 19:07
  „Régóta figyelem Tánczos Gábor ügyét. A véleményem az, hogy TÁNCZOS GÁBOR ÁRTATLAN! Aki elkövet ilyen súlyos bűnt, az örül,hogy hamarabb szabadul, nem hogy még foglalkozna az igazi tettes elfogásával. Rossz helyen, roszkor volt. Elgondolkodom, hogy ha engem is kínoznának, hogyan viselkedném. Nem ártana, ha belegondolna ebbe más is. Nem sorakoztatom a TG. mellett szóló érveket, mert ezeket már mindenki ismeri, akit foglalkoztat ez az ügy. Sajnálom tiszta szívemből azt a kislányt. De aki elkövette ezt a gyalázatos tettet, az nem TG. volt. Ideje lenne már, ha a lelkiismerete föltámadna annak, aki valójában elkövette ezt a szörnyű gyilkosságot.”
 • 8. T.Gábor 2008. április 07. 17:14
  „Ilyen beépített, vagy akár önkéntes kőbunkók mindig voltak is, vannak is és lesznek is, mint ez a dzsoki. Ezért tart itt ez az ország, mert az ilyen emberek uralkodnak felettünk.”
 • 7. szerintem 2008. április 04. 09:43
  „Szerintem Jocey téged még szerencsére senki nem alázott a föld alá és nem taposták ki egy kicsike szobában a beledet sem......
  ha nehozza a sors mégis így járnál akkor kérlek meséld madj el, hogy bevallottad-e volna, hogy te ölted meg a pápát!

  Amúgy az előttem szólóhoz.... nem, 10 év sitt nem bűntetés egy gyermek megöléséért!!!!!! azért halál jár!!!!!!!!!

  Persze annak aki elkövette........”
 • 6. uzsika02 2008. április 04. 06:56
  „Olvasva a hozzászólásotokat, valóban megoszlanak a vélemények!!!Csak azt nem értem, hogy eddig vagyis 10 évig hollapult ez a felvétel???Miiért kell olyan dolgokkal foglalkozni ami már a multé!!Tiszteletben tartom a kislány szüleinek az érzéseit, de könyörgöm!!Mi van ha tényleg ártatlan??Nem bűnhődött olyan tetté amit nem Ő követett el!!!De ha meg Ő tette akkor meg már megkapta a büntetését!!!Ámen”
 • 5. csajeee 2008. április 03. 17:23
  „Jocey!!!

  Én meg azt kívánom neked, hogy ülj ártatlanul és gyalázzanak földig téged és családod kíváncsi lennék hogy vélekednél.
  Amugy ha ismernéd az ügyet nem így vélekednél, én végig kísértem ...
  De tudod az ilyen kőbunkók mint te haljanak meg hülyén”
 • 4. DBLaci 2008. április 03. 16:56
  „Hm. Ez most így bedobva, hogy a nem erőszakkal kicsal vallomás látható a videón, hát nemtom. Kicsit gyanús. Mert ugye ez így hallásra eléggé mintha a bűnösségét bizonyítaná, de közben meg ugye nem lehet bemutatni, mert törvénytelen... Szóval mostmár talán az lenne a legjobb, ha bemutatnák. Én nagyon sok tényező miatt, amiket hallottam meg vagyok győzve Tánczos ártatlanságáról. Egy az egyben az a történet, mint Solymosi Eszternél, ahol ugyan ártatlan bűnbakot nem találtak, (hálisten), de a valódi bűnösöket felmentették végül, ami azóta is égbe kiált. Most sorolhatnám, hogy hogy kapcsolódik ehhez az ügyhöz, mert millió hasonlóság van, ráadásul napra pontosan akkor követték el azt is. Véletlen... Szóval egy szó, mint száz, szerintem Tánczos ártatlan. És ilyen aljas húzással, meg pletykával mocskolni PLÁNE azután, hogy letöltötte a nem jogos büntetést... Botrányos.”
 • 3. radikalis 2008. április 03. 14:28
  „Ha a beismerő vallomás van a szalagon, akkor nyílván megláthatjuk hogy Tánczos urat milyen eszközökkel kényszerítették a beismerésre
  Bár ezesetben nem hiszem hogy bemutatja a "köz"tévé”
 • 2. Lutetia 2008. április 03. 13:02
  „De vajon mitől vagy olyan biztos benne, hogy ő volt a gyilkos?”
 • 1. Jockey 2008. április 03. 12:46
  „Kívánom az ilyen görény ügyvédeknek, hogy egyszer az ő hozzátartozójukat ölje meg egy ilyen pszichopata, akkor aztán védhetik, meg csinűálhatják a szemétségeiket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A koalíciós szakítás a bizottsági munkát is érinti

A koalíció felbomlásával az országgyűlési bizottságokban is érvényesülnie kell a kisebbségi… Tovább olvasom