Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Tanításmentes munkanap lesz hétfőn a csepeli iskolában

Tanításmentes munkanapot rendeltek el hétfőre abban a csepeli iskolában, ahol mintegy 110-en betegedtek meg, köztük hét pedagógus is. Négyük esetében az új influenzavírust már kimutatták - tájékoztatott az oktatási központ vezetője vasárnap.
A tanításmentes munkanap azt jelenti, hogy az iskola alkalmazottjai dolgoznak, a diákoknak azonban nem kell bemenniük - mondta Sepsi Zsigmond. Terveik szerint kedden folytatják a tanítást - tette hozzá. A szülőkkel pontos felmérést végeznek a megbetegedett 14 és 22 éves tanulók állapotáról, és ennek alapján folytatják majd a munkát.

A gyerekek állapotáról - a szombati tájékoztatáshoz képest - nem tudott új információkat mondani. Mint megjegyezte, nincs hír arról, hogy nőtt volna a betegek száma.

Az oktatási központ vezetője szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy mintegy 110 megbetegedettről tud, köztük hét tanárról. Elmondta, pánik nem tört ki, de szerencsére a szülők komolyan veszik a fertőzést, és együttműködnek, a diákokat orvoshoz viszik.

Sepsi Zsigmond tájékoztatása szerint az Adu Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola, Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnázium nem önkormányzati, hanem alapítványi intézmény, ahová 14-22 éves korú diákok járnak.

Az oktatási központnak három csepeli telephelye van, ám megbetegedéseket eddig csak a központi épületből jeleztek. Ennek azért van jelentősége, mert a kedd reggeli tanévnyitón nemcsak a Táncsics Mihály utca 78. alatti iskola 500 tanulója, hanem mind a 980 diák együtt volt, így akár ők is megfertőződhettek.

Az integrált oktatási intézmény két másik épülete az ugyancsak XXI. kerületi Koltói Anna utca 12. és a Szabadság utca 23. szám alatt van. A fertőzésben érintett központi, Táncsics utcai épületben a szakközépiskolai és a gimnáziumi osztályok, a tantestület, az iskolai vezetés és az alapítványi központi apparátusa kapott helyet.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos szombat délután azt közölte, hogy az eddigi információi szerint egy gyermeket sem kell kórházban ápolni azok közül, akik a héten lázasodtak be a csepeli iskolában, és igazoltan az új influenzavírussal fertőződtek.

A nyolc beküldött minta közül négynél igazolták a A/H1N1 vírus jelenlétét. A megbetegedések a gyerekeknél és tanáraiknál enyhe, közepes lefolyásúak.

A tiszti főorvos közölte, megkezdődött annak kiderítése, hogy kitől, kiktől indulhatott a járvány. Azt feltételezik, hogy valaki már az évnyitóra betegen érkezett, vagy egy-két nappal előtte már találkozhattak a gyerekek, így nem egy beteg volt az, aki szeptember 1-jén megfertőzött 110 embert.

Olvasóink írták

 • 6. KukoricaJancsi 2009. szeptember 08. 19:17
  „".. A megbetegedések a gyerekeknél és tanáraiknál enyhe, közepes lefolyásúak. .."

  Ilyen esetben inkább felfelé kerekítenek az illetékesek.

  Na most ha az "enyhe" és "közepes" jelzők már túlzóak, akkor mi lehet a valóság??

  De ha nem túlzó, akkor is gondoljunk bele: mire mondjuk, hogy enyhe lefolyású?”
 • 5. flexsnake 2009. szeptember 08. 17:28
  „3. igen? mutass nekem olyan influenzavírust amelyik képes egy klaviaturára tüsszentve órákig fertőzni! Lécci :)”
 • 4. 19701230 2009. szeptember 08. 10:03
  „LEGYEN IGAZAD”
 • 3. KukoricaJancsi 2009. szeptember 07. 21:53
  „".. nincs hír arról, hogy nőtt volna a betegek száma..."
  Hát persze, hogy nincs hír róla, hiszen az átlagos influenzával általában nem szoktak orvoshoz menni. Ez a h1n1 pedig még gyengébb az átlagnál is.”
 • 2. 19701230 2009. szeptember 06. 18:55
  „már visszakerült:)”
 • 1. katcsi72 2009. szeptember 06. 16:42
  „keresem azt a cikket, amit a csepeli gyerekekröl irtak
  sziszifuszi hozzászolása naygon érdekes a vakcináról
  kár hogy levették
  talán igazat irt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Orbán a hátsó ajtón menekült

Orbán Viktor vasárnap Esztergomban a hátsó ajtón menekült ki a jobbikos tüntetők elől, amikor… Tovább olvasom