Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Tanítónőjükre támadtak a diákok

Kilenc és tizenegy éves diákok támadtak tanítónőjükre egy Miskolchoz közeli falu általános iskolájában. Az eset néhány nappal ezelőtt történt, a falu nevét szándékosan nem hozzák nyilvánosságra - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az eset kapcsán az oktatási tárca tájékoztatást kért a fenntartótól, s ennek alapján döntenek a további lépésekről.
A harmadik osztályosoknak tartott tanórán az egyik fiú közbeszólásaival, viháncolásával zavarta a tanítást, a tanítónő ezért kézen fogta a gyereket, és a katedrához próbálta vezetni, hátha a tanár közelében "megjavul".

A diák barátja ekkor kipattant a padból és belerúgott a tanárnő lábába, ezzel fejezve ki nemtetszését. A tanár bántalmazásába egy harmadik tanuló is bekapcsolódott, ő egy fából készült szemléltetőeszközzel ütötte meg a fiatal nőt, majd az egyik osztálytársának táskáját is hozzávágta.

A gyerekek közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot követtek el, de koruknál fogva nem büntethetők, a rendőrség ezért nem indíthatott eljárást az ügyben. A tanulók ügyében az iskola vezetése dönthet.

Az oktatási tárca tájékoztatást kért

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium elítéli az iskolán belüli erőszak minden formáját - közölte a szaktárca az eset kapcsán. A minisztérium elvárja, hogy az érintett felek tegyenek meg mindent a rend fenntartásáért, a pedagógusok és a diákok védelmében. Az ügyről tájékoztatást kértek az iskola fenntartójától, ennek tükrében döntenek a további lépésekről - közölte a szaktárca.

hirado.hu/MTI/Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második alkalommal indul a Budapest–Bamako-rali

Második alkalommal rendezik meg a Budapest–Bamako-ralit. A „fapados Dakarnak” is… Tovább olvasom