Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Tarlós István: április 6. környékén lehet a népszavazás

Tarlós István szerint várhatóan április 6-a környéki időpontra fogja kiírni az államfő a Fidesz tandíj, vizit és kórházi napidíjjal kapcsolatos népszavazását.
A Fidesz népszavazási kampányfőnöke minderről kedden beszélt annak kapcsán, hogy az Alkotmánybíróság napirendjén szerepel a népszavazáshoz beérkezett kifogások tárgyalása.

A referendumról elrendeléséről szóló decemberi országgyűlési határozatok alkotmányosságát 7-en kérdőjelezték meg, várhatóan kedden dönt ezekről a taláros testület.

Ha az Alkotmánybíróság döntése szabad utat ad a referendumnak, a köztársasági elnök 15 napon belül kitűzi ki a népszavazás dátumát, amely az előírt határidők szerint május előtt lesz.

Tarlós István egyébként kedden aláírta az egészségbiztosítási törvény eltörléshez szükséges népszavazási aláíró ívet is. A referendumot még tavaly két magánszemély, Albert Zsolt és felesége kezdeményezte, kérdésüket jóváhagyta az Országos Választási Bizottság és decemberben az Alkotmánybíróság is. Az aláírás gyűjtéshez számos szakszervezet és civil szervezet csatlakozott.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. január 22. 16:50
    „Mivel az Istennek nincsenek malmai így nem lehet, azt mondani, hogy azok lassan őrölnek! A lassu munkához pedig ídő kell. Viszont az idő az véges és egyre kevesebb lessz azok száma, akik képesek lesznek lelkendezve elmenni szavazni! Főleg úgy, hogy már szinte a nevetség határát súrolja ez a szavazási huza -vona! A bohócok tele szájjal röhögnek a műsoraikban! Persze a zömmel a néző is, hisz, ha nem nevetnének, akkor nem is emlegetnék e cirkuszba illő eseményeket!
    A emberek sejtik, hogy ennek is csupán annyi lesz az értelme mint a sztrájkok és az útlezárásos tiltakozás formák voltak e kormány ellen.
    Megmondta az illetékes, magunják és hazamennek úgy is lett értelme, hát az már rég a feledésbe meült!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oktatásban és kultúrában nem lesz több megszorítás

Az oktatásban és kultúrában nem lesz több megszorítás - hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedden, a Magyar Kultúra Napján rendezett díjkiosztó ünnepségen. Tovább olvasom