Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Tarlós István szerint nincs táptalaja a rasszizmusnak

A szocialisták és a liberálisok nem hajlandók tudomást venni az emberek akaratáról, az európai parlamenti választásokon azonban újabb félreérthetetlen üzenetet kaptak - mondta a Civil Összefogás Fórum vasárnapi demonstrációján Tarlós István.
Véget ért a megmozdulás

Véget ért a Civil Összefogás Fórum kormányellenes demonstrációja vasárnap este fél nyolc körül az Alkotmány utca-Kossuth tér torkolatánál. Az időközben néhányszáz fősre apadt tömeg a környező utcákon keresztül elindult hazafelé, a szervezők pedig elkezdték elbontani a színpadra felépített technikát - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A Hősök teréről indult felvonulással egybekötött megmozduláson rendbontás nem történt, a rendőröknek nem kellett beavatkozniuk.

Megérkezett a menet a Kossuth tér közelébe

Megérkezett a Kossuth tér közelébe a Civil Összefogás Fórum kormányellenes felvonulása vasárnap este hét óra körül. A demonstrálók a Hősök teréről indultak, és az Andrássy, illetve a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül, majd az Alkotmány utcán át vonultak a Parlamenthez. A Kossuth térig azonban nem juthattak el, a rendőrök ugyanis kordonokat emeltek az Alkotmány utca végén. A körülbelül ezer tüntető így jelenleg az Alkotmány utcában van.

Elindultak a tüntetők a Kossuth térre

Elindultak a Civil Összefogás Fórum kormányellenes demonstrációján összegyűlt tüntetők délután fél hat körül a Hősök teréről. A felvonuláson ezrek vesznek részt, a tömeg elfoglalja a teljes Andrássy utat és az egyik szervízutat is. A menet a tervek szerint az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán keresztül ér majd el a Kossuth térre.

A felvonulókat az ideiglenes színpadként is használt teherautó vezeti fel. A jármű mögött egy transzparenst visznek, melyen a "Utolsó figyelmeztetés! Döntsön a Nép!" felirat olvasható. A menet elején és végén rendőrök vannak és folyamatosan zárják le a forgalmas utat az autósok előtt - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Tarlós István szerint nincs táptalaja a rasszizmusnak

A Polgári Szociális Bázis alapítójaként felszólaló politikus hangsúlyozta: az egy hete elért eredménnyel a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége lenne a parlamentben.

Tarlós István szerint az MSZP közepes párttá zsugorodott, és az újonnan létrejött radikális nemzeti vonal vetélytársává vált. Az SZDSZ pedig lényegében kiradírozta magát kétszázalékos eredményével, a Munkáspárt vetélytársa lett.

Tarlós István beszélt arról is, hogy Magyarország nem táptalaja a rasszizmusnak, csak az elkeseredettségnek.

A kormányellenes demonstráció résztvevői nyugodtan figyelik az ideiglenes színpadon felszólalókat, a tömegben sok magyar zászlót látni, illetve néhányan árpádsávos, valamint jobbikos lobogót tartanak - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A környéken csak néhány járőr-párt lehet látni, az egyenruhások a forgalom irányításában segítenek. A Hősök terénél egyébként a forgalom kicsit lelassult, de folyamatos.

A szervezők bejelentése szerint a beszédek elhangzása után az Andrássy úton keresztül a Parlament elé vonulnak.

Olvasóink írták

  • 3. Strat-n 2009. június 15. 09:53
    „A Fidesz nem táptalaja a rasszizmusnak, csak az elkeseredettségnek.”
  • 2. rozator 2009. június 14. 20:54
    „1000.fő már elfoglalja az Andrássy utat, és a végén még átveszi az irányitást is, ugye?”
  • 1. bo 2009. június 14. 19:11
    „Tarlós úr hol él, zacskóban?!! Vagy csak elfeküdte a száját és félre beszél, mint általában?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Ekrem-Kemál György

Meghalt Ekrem-Kemál György - közölte vasárnap az Index a Magyar Világ Baráti Társaság közleményére… Tovább olvasom