Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Tarlós: Várakozáson felül halad az aláírásgyűjtés

Nem árulja el a Fidesz, mennyi aláírás gyűlt már össze a népszavazás ügyében. Tarlós István kampányfelelős csak annyit közölt: "jóval több a valószínűnél", hogy 48 óra alatt meglesz a kérdésenként szükséges 200 ezer aláírás.
Várakozáson felül halad a Fidesz tandíjról, vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló kérdéseiről a népszavazásához szükséges aláírásírásgyűjtés. A legtöbb helyen sorban állnak az emberek - mondta Tarlós István. A Szociális Népszavazás 2008. kampányának vezetője konkrét számokat azonban nem árult el, úgy fogalmazott: "Jóval több a valószínűnél", hogy 48 óra elég lesz, hogy összegyűljön a 200-200 ezer aláírás. Az első adatokat vasárnap kora délután hozzák majd nyilvánosságra.

A hódmezővásárhelyi Fidesz már közölt adatokat, a városban az első napon több mint négyezer aláírás gyűlt össsze.

Tarlós István nem kívánt reagálni a békéscsabai SZDSZ-nek annak a bejelentésére, hogy egy helyi fideszes politikus iskolába vitte a népszavazási aláíró íveket. Annyit mondott, hogy az "SZDSZ hozzállása inkorrekt", így nem foglalkozik a szabad demokraták "hisztériájával". A népszavazási kampány vezetője szerint az MSZP méltóságteljesebben viselkedik.

Horn Gábor már tegnapelőtt megadta az alaphangot - fogalmazott Tarlós István. Hozzátette: "nehezen bizonyítható, nem tipikus és elszigetelt esetekkel jönnek elő. Nem lehet tudni, hogy igaz-e és azt sem, hogy nem provokáció áll-e mögötte".

Az Alkotmánybíróság hétfőn adott zöld jelzést a tandíjról, vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló népszavazási kezdeményezésnek. A határozatot a szerdai Magyar Közlönyben tették közzé. A törvények szerint a Fidesz-KDNP-nek kérdésenként legalább 200 ezer hiteles és érvényes aláírást kell összegyűjtenie 4 hónap alatt. Ha meglesz a megfelelő mennyiségű szignó, akkor népszavazásra lehet bocsátani a három kérdést. A referendum konkrét napját az államfő tűzi ki.

Pénteken délután kettő után indították el a Fidesz népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtését. Tarlós István akkor szimbolikusnak nevezte, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta, 48 óra alatt összegyűjtik a szükséges számú aláírást. Mint hozzátette: az a lényeg, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sok aláírást gyűjtsenek össze. Tarlós István megerősítette, hogy szerdán szeretnék az összegyűlt aláírásokat benyújtani az Országos Választási Bizottságnak (OVB).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A többség szerint jó kezdeményezés a ''tisztasági csomag''

Az emberek többsége fontosnak és jó kezdeményezésnek tartja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök… Tovább olvasom