Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Társadalmi ellenállás az egészségbiztosítási törvény ellen

Társadalmi ellenállást szerveznek civil szervezetek az egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezéséért. Ennek érdekében lakossági fórumra hívják majd a törvényt megszavazó képviselőket, az államfőt a törvénnyel szembeni kiállásra bíztatják, alternatív javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek, végső esetben pedig támogatják a törvény elleni népszavazást.
A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal szervezésében döntött több civil szervezet szombaton arról, hogyan próbálják megakadályozni az egészségbiztosítási törvény hatályba lépését. Simó Endre, a kerekasztal szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: február 11-ig, a törvénytervezetről szóló újabb voksolásig lakossági fórumokon szeretnék szembesíteni a törvényt egyszer már megszavazó szocialista és szabaddemokrata képviselőket az emberek véleményével.

Emellett Sólyom László köztársasági elnököt arra kérik, következetesebben álljon ki a törvénnyel szembeni elutasítás mellett, illetve támogatják alkotmányos normakontrollt kérését. Az is szerepel a tervek között, hogy a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal által kidolgozott alternatív törvényjavaslatot a Fidesz képviselőinek segítségével benyújtják az Országgyűlésnek.

Amennyiben a koalíciós képviselők ismét megszavazzák a törvényt, akkor a népszavazás eszközéhez nyúlnak - mondta Simó Endre. Egységesen kiállnak majd Albert Zsolt és felesége erről szóló kezdeményezése mögött, amelyet az Alkotmánybíróság már jóváhagyott és aláírásgyűjtésre kész.

A szombati megbeszélésen képviseltette magát - mások mellett - a Liga Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is.

Olvasóink írták

 • 15. monikalia 2008. január 06. 16:27
  „Jó lenne már vallamit tenni is mert már teljesen elfelejtik az emberek megkérdezni egymástól hogy vagy? Nemkell itt a beteg ember ítt mindent eladnak ami mégeladható lassan már nem a vizitdijat nem tudjuk fizetni hanem a kenyeretsem .Minden kudarcban fulad”
 • 14. Fernando Torres 2008. január 06. 16:19
  „Látszik a bal gyengesége! Ha orbánoznak megint, akkor bajban vannak! Uszító, kirekesztő, fajgyűlölő, nemzettipró 1%os, törpepárt szdsz!Lassan már csak a Dohány utcában lesz támogatójuk!és mi birka módon hagyjuk,hogy kormányozzanak...mert nem a gyurcsány elvtárs kormányoz ám...”
 • 13. gabesz 2008. január 06. 15:11
  „Magyar embernek igenis igaza van - csupan a stilusan kellene kicsit csiszolnia.
  De azert IGAZ!”
 • 12. Cseter János 2008. január 06. 14:49
  „Kedves "44-es" olvasótársam! Az amit Ön "Kormánynak nevez" az posztjára alkalmatlan! A feladataiban senki nem akadályozza. Egyszerüen nemm ért hozzá. Immár a hatodik éve, azt produkálja amit az Elquró bevallott Ösztödön!
  Sem a fekete, sem a szürkemunka felszámolására, sem az Ön által állított "fekete pénzek" megakadályozására nem képes. Nem képes a magyar gazdaság talpraállítására.Egyedűl a szalagrendszerü "törvények alkotására, rendeletgyártásra" azok állandó foltozgatására és az adók feltalálására és gátlástalan emelésére képes!Abban egyetértünk, hogy kiválló jogászok végzik a saját malmunkra a víz hajtását!Természetesen a felelősség alóli kibujás és a jó léti rendszerük minden áron való megvédésével.”
 • 11. defoe 2008. január 06. 14:08
  „Magyar ember!!

  Ezzel az önélatrajzal neked nem sok keresnivalod van egyetlen demokráciában sem. Egyet nagyon jegyezzél meg! Az ész, müveltség nem minden esetben párosul diplomával.A baj csak az, hogy a hozzád hasonlokat nagyon könnyü meggyöznöd a hülyeségeidről.”
 • 10. Éva 2008. január 06. 13:54
  „társadalmi kordinációs bizottság
  vezetőinek múltja:

  Simó Endre az mszmp sajtó osztályának felelős tagja volt
  Sipos Józsefet kizárták az mszp-ből, mert bizalmas tanácskozásra újságírót vitt be
  Jánosi Gábor 1990-ben még a megszünt párt színeiben indult OGY-i képviselőként

  bármely keresőben utána lehet nézni!”
 • 9. 44-es 2008. január 06. 13:06
  „tudomásom szerint a magyar társadalom szavazati joggal rendelkező, adózó állampolgára vagyok. a civil és ilyen olyan szervezetek ne beszéljenek és ne szervezkedjenek társadalmi ellenállás címén a nevemben. kikérem magamnak.
  Értem én,hogy mért kell szervezkedni,ellenállni, nehogy a megválasztott kormány nyugodtan tudjon dolgozni. inkább kivonulok, tüntetek,tiltakozom, áskálódom.tenni valami ,vitatkozni bennt a parlementben azt már nem, hogyisne!,netán javaslatot tenni, megvitatni, istenőrizzen áskálódom és szervezkedem.Százerzes nagyságrendű milliárdok ,fekete pénzek vándorolnak a bizonyos zsebekbe, adómentesen,mert a nevűk elött van 2 db betű.”
 • 8. Cseter János 2008. január 06. 12:59
  „Kedves Olvasótársaim! Magyarországon a demokrácia oly messze van mint a Mako lovag Jeruzsálemtől! Szerintem a képviselői választás is csupán egy "szerződés"! Ha pedig a szerződésben vállatak nem teljesűlnek, akkor azok érvénytelenné válnak! Aki tehát megszegi a szerződést elveszíti, azt a jogot amire a megbízást és a vele járó hatalmat kapta! Ennyire egyszerű a népakarat! Csak a bolond képes úgy táncolni ahogy a gazdája fütyül!(trermészetesen jó pénzért)No és a jó pénzt pedig azok húzzák ki a nép zsebéből, akik csupán arra képesek! Jóléti rendszert hirdettek és csupán a saját kasztjuk és a hodudvajukban lebzsekől élvezik azt! No peszer a "pajzsos" védelmi rendszerük képítéséhez meg volt a saját magukhoz való, eszük!”
 • 7. Pogár 2008. január 06. 11:08
  „621 és No.6-Sy!

  "A demokrácia kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép (majdnem) minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül. A demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása. A közpolitikai kérdéseket a nép közvetlenül (népszavazáson) vagy közvetett módon (választott képviselőkön keresztül) kifejezett többségi döntése alapján határozzák el."

  Ez nem azt jelenti, hogy a választások után már meg sem kell hallgatni a választókat!!!!!”
 • 6. Polgár 2008. január 06. 10:58
  „No.6-Sy!

  Te melyik országban élsz?
  Mert, hogy nem ebben az biztos!”
 • 5. 621 2008. január 06. 10:50
  „"Magyar ember" mondom idézőjelbe, mert te se nem magyar, se nem ember vagy ahogy fröcsögsz... Talán a hányáson kívül, ha valamit el is mondanál érvként nem lenne rossz, bár ahogy elnézem amihez ész kell az nem a te cselekedeted!
  Egyébként remélem, 2010-ben Az Ember Aki Sohasem Hazudott.. szóval a többszörös buktás felcsútiführereteket ismét ápolni fogják a vereség után...”
 • 4. magyar ember 2008. január 06. 10:22
  „No.6 -Sy:
  Szánalmas egy ember vgy te hallod e? Mit okoskodsz itt: Vagy holt hülye vagy, mint a sötét ég, vagy hatalmi oligarchák seprűje, vagy betelepült nemzetölő.....remélem tudod mire gondolok? Szóbval megszavazták? Megsúgom pajti ha ennyire sötét vagy MEGSZAVAZTATTÁK velük, mert ha nem teszenk így , mehetnek vissza napszámosnak ezek a semmihez nem értő emberek. Itt az 1%osok erőlködnek, de elárulom 2010 re a sűllyesztőbe kerülnek. Csak kár hogy a tényleges hatalom majd akkor mással végezteti el, amit elkezdett.....A TÁRSADALOM elhatárolódik a nemzetpusztító, vidékpusztító, magyar pusztító kormánytól, de van pár csökevny agyú hüllő és féreg aki kiszolgálja azt!! Ilyet mint TE elevenen elkellene égetni!!!!!! Szégyelld magad haza és nemzetáruló!!!!!”
 • 3. Cseter János 2008. január 06. 10:19
  „Ahhoz, hogy demokráciának kellene lenni, hogy ahhoz felnőjön egy társadalom. Itt egy olyan vadkapitalizmus van ahol egy-egy maroknyi mindenek felett álló okos ember van, akik kidolgozzák azokat a "törvényeket és törvényerejű rendeletreket" amelyek az Ő "jóléti rendszerük" elengedhetetlen kelléke! A pártokba tömörült hűbéreseknek a poziciójuik megtartása érdekében pedig kötelező ezeket megszavazni! A többi, pedg már sinen is van! Hisz a pártok vezérei nevezik ki a végrehajtó hatalmat minden területen! Minden normális ember tudja, hogy e parlament megérett a feloszlásra.
  Szerintem külön, külön részletekről pedig nincs értelme szavazgatni.”
 • 2. No.6-Sy 2008. január 06. 09:20
  „Úgy látszik, tényleg nehéz lesz leszoktatni kedves honfitársainkat - tisztelet a kevés számú, ámde annál üdítőbb jelenséget képviselőeknek - arról, hogy orvoshoz rohangásszanak ha kell, ha nem, és minden felelősség, munka, köteleség elől betegségbe meneküljenek. A jó magyar panaszkodósdi - cselekvés helyett - nagyon jól bebetonozódott intézménynek látszik.

  Mi az, hogy már megszavazott törvénnyel szembeni társadalmi ellenállás és engedetlenség?! Emberek! Hahóóóó! Már nem a Habsburgok elleni passzív rezisztenciát kell alkalmazni; itt senki mással nem tolunk ki, csak magunkkal, ha nem vagyunk képesek felnőni végre, a demokráciához is.
  Az átalunk választott képviselők szavazzák meg a törvényt, amely hatályba lépése után mindenkire kötelező. Pont. Aki nem tartja be a törvényeket, aki megszegi azokat, az ellen megvannak a megfelelő, szintén írásban lefektetett retorziók.

  A törvény elfogadása ELŐTT kellett volna és kell is mindig megbeszélni, társadalmilag, nagycsaládostul mindenestül.
  Na például itt van az egyik bibi: jelesül a most éppen nem korányzó párt(ok) nagyjából úgy négyéves gyerek szintjén levő problémamegoldása és cselekvés helyetti hisztikéje (sajna van rá példa a kormányzó oldalon is). Ehelyett mit is látunk? Ő aztán nem dönt, ő nem vesz hősleg részt semmiben, kivonul, bojkottál, rángatja Atyácskát ( értsd a köztársasái elnököt) elő mindenhez, tegyen ő rendet abban is, ami nem az ő kompetenciája lenne; anyázik, alattomosan, hátulról lázad és uszít az utcáról, ő nem szavaz meg semmit, majd ha már megvan a mások által hozott döntés, azt támadja minden eszközzel pl. szíre-szóra rángatja a népet: szavazzon ő!

  És mennyiért is, kedveseim?
  Hány millióért, milliárdért szavazzunk arról, ami nem a mi dolgunk lenne, hanem a törvényhozóké? Honnan teremtjük elő a sok-sok kemény forintocskát (ami még mindig nem "ojró", ugye?), ha nem a magunk zsebéből? Talán az az EU pénzt arra, hogy a soros ovis durcinkat lerendezzük? És még csodálkozunk azon, hogy lemaradtunk a régió fejlődő volt szoci országai közül? MIért csodálkozunk? Aki nem tud felnőni a demokráciához, aki nem képes változni, nem képes cselekedni, aki a múltban akar élni, az lemarad és záros határidőn belül elpusztul. Akkor is, ha van, akkor is, ha nincs hatályos eü törvény.

  Az éppen nem kormányzó pártok pedig a beteges hisztike helyett konstruktív ellenzéket képviselve beleszólhatnának a döntések ELŐTT abba, hogyan alakul az ország sorsa. Csak hát ahhoz tudomásul kellene venni, hogy ők ellenzék, nem kormányzó hatalom, és kellene lenni konstruktív ellenvéleménynek (nem csak üpres hisztikének meg csakazértse dacnak), kellene gondolkodni, érveket és ellenérveket felhozni, magyarul fel kellene nyílvánosan vállalni az önálló, esetleg a többi párttól szögesen eltérő véleményüket is.”
 • 1. 621 2008. január 06. 07:55
  „Nem is lesz rossz. A baj csak az, hogy ezt a koalíciós képviselőknek kellett volna megtenni, a törvény előtt, hogy a kérdésekre választ kapjunk, a kételyeket eloszlassák, és a nem oda való dolgokat kijavítsák... Így sem rossz, legalább kiderül, mi a valós és nem valós félelem az egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatban....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonnyilatkozatokat loptak Edvéről

Ellopták a képviselők vagyonnyilatkozatait az edvei polgármesteri hivatalból. Ezért egyébként nem… Tovább olvasom