Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Tartani lehetett tqzpárbajtól, egy ügyfél és a biztonsági őr is megsérült Lelőtték a banki túszejtőt

Budapest Folytatás az 1. oldalról.
A túszejtő testén áthatoló lövés megsebesítette az egyik ügyfelet, egy másik lövés, amit még a túszejtő adott le, a biztonsági őr kezét találta el. A túszejtő a helyszínen belehalt sérüléseibe – mondta el Lantos István, a terrorelhárítók vezetője.
Az akció előtt egy rendőr és egy pszichológus tárgyalt a bankban a túszejtővel. Közben kommandósok bementek abba a társasházba, amelynek földszintjén a bank mqködik. A Széna térre 26 rendőrautó és egy csapatszállító busz érkezett. A bevetést a Nemzeti Nyomozó Iroda irányította. A környéket azért kellett lezárni, mert a fegyveres rabló miatt tartani lehetett attól, hogy tqzpárbaj tör ki.
A Széna téri OTP-fiókban volt a túszejtés idején egy újságíró is, akit a rabló elengedett. A Független Hírügynökség neve elhallgatását kérő munkatársa a távirati iroda érdeklődésére elmondta: amikor belépett a bankba, a férfi már bent volt, és nem látszott, hogy fegyver lenne nála. „Egyszer csak közölte, hogy bankot fog rabolni, de ne féljünk, mert nem bánt senkit” – emlékezett vissza az újságíró. A bankrabló azt is közölte velük, hogy ha rendőrségi riasztás történik, elsőként agyonlövi az őrt, aztán a pénztárfőnököt, és váltig hangoztatta, hogy az ügyfeleket nem fogja bántani.
Ötmilliót és szabad eltávozást követelt. Bár a rendőrök a békés megoldásra törekedtek, a rabló három alkalommal figyelmeztető lövést adott le a mennyezetbe és a tárgyaló rendőrre is többször ráfogta éles lőfegyverét. A túszejtőt a pénz átadásakor akarták ártalmatlanná tenni. Egy egység hatolt be a bankfiókba, a kommandósok beléptekor a férfi azonnal a túszok felé fordította fegyverét és ezért az egység első tagja két lövést adott le. Az elkövető az őt ért két lövést követően rálőtt a biztonsági őrre, aki a kézfején sérült meg. Az említett kommandós ezután további négy lövéssel tette ártalmatlanná a bankrablót. A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese szerint köznapi értelemben fegyveres rablásként beszélünk a történtekről, de a cselekmény jogi minősítése terrorcselekmény. (mti)
Kommandósok és egy mentőautó a bank bejáratánál. Fegyveres rabló elvette a téren lévő OTP-fiók biztonsági őrének fegyverét és túszokat is ejtett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl gyorsan vezetnek a magyar sofőrök

Mintegy 3400 gyorshajtóról készült felvétel a legutóbbi TISPOL ellenőrzéskor. Az április 25-én és… Tovább olvasom