Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Tartozás miatt 330 lakásban csak minimális fűtés van

Gyakorlatilag hidegek a radiátorok, csak minimális, úgynevezett temperáló fűtés van péntektől a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelep 330 lakásában.
A szolgáltató azt közölte, hogy a lakók 8 millió forintos hátraléka miatt kényszerült erre a lépésre, a terület alpolgármesteri tisztséget is betöltő önkormányzati képviselője szerint viszont ezzel "zsarolni próbálja a várost".

A város polgármestere és jegyzője levélben szólította fel a szolgáltatót a fűtés biztosítására, hétfőn reggel pedig tárgyalóasztalhoz ülnek az érintett épületek közös képviselői, az önkormányzat vezetői és a szolgáltató Stopping Hungária Kft. tulajdonosa, hogy megoldást találjanak a helyzetre - mondta az MTI érdeklődésére Brájer Éva alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

A lakótelepen már tavaly télen gond volt a fűtéssel, mivel az ott lakók akkor 7,5 millió forint fűtésidíj-hátralékot halmoztak fel. Emiatt a szolgáltató nem tudta kiegyenlíteni a gázszolgáltató E.ON számláját, az pedig elzárta a gázt.

Akkor Brájer Éva közbenjárására a város kifizette a tartozást, s többnapos szünet után megindult a fűtés.
Kucsera Róbert, a Stopping Hungária Kft. tulajdonosának közlése szerint a lakók a tavalyi fűtési szezonban, s az azóta eltelt időben újabb 8 millió forint hátralékot halmoztak fel, s már az alapdíjat sem fizették, amióta a tudomásukra jutott, hogy a város távfűtéses lakásainak többségét hőenergiával ellátó önkormányzati cég új lakótelepi fűtési rendszer kiépítésére dolgozott ki javaslatot.

Mint az MTI-nek elmondta, a fűtés zavartalanságának biztosítására az elmúlt években 40 millió forint hitelt kellett felvennie a cégének, s újabb bankkölcsön felvételére már nincs lehetősége.
Ennek ellenére a cég kész lett volna szolgáltatni - a lakók kérésére már a múlt héten meg is indította fűtést -, ha a lakótelepen élők aláírnak egy 15 éves szolgáltatási időtartamra szóló szerződést, amit azonban azok nem tettek meg.

Ez utóbbival kapcsolatban Brájer Éva az MTI-vel azt közölte, hogy a lakók elmondása szerint a cég csak az aláírásukat kérte, s még a szerződés tervezetét sem mutatta be nekik.
Úgy véli, mivel a kft. a kialakult helyzetről levélben tájékoztatta a város jegyzőjét, s abban jelezte, eladná az önkormányzatnak a kazánházat, a nem teljes értékű szolgáltatással arra akarja rábírni a várost, hogy az általa felkínált áron vegye meg a kazánokat.

Olvasóink írták

 • 8. koxos 2010. október 16. 20:18
  „nálam is csak minimális fűtés van mert kurva drága a gáz”
 • 7. KolompárRómeó 2010. október 15. 22:38
  „Az E.ON igenis tessék keresztyéni szeretetből továbbra is szolgáltatni. Elvégre erről szól a világ.”
 • 6. KolompárRómeó 2010. október 15. 22:37
  „Rászistá EON!”
 • 5. Vörcsi 2010. október 15. 22:10
  „4. dodo!
  Én is erre gondoltam!”
 • 4. dodó 2010. október 15. 21:55
  „Lehet vitatkozni a multi árképzésével, de nehogy már szolgáltasson, ha nem fizetnek neki!
  Más: a valószínűleg hátrányos helyzetű védett fogyasztó mi az anyja kínjáért fizessen, ha a város (pontosabban az adófizető) kifizeti helyette? Ugyanez vonatkozik az árvízkárosultra, aki biztosítást még véletlenül sem köt, hiszen úgyis kap újat a mi pénzünkből, sőt még a biztosítási díjakban is hozzájárulunk az ő nem fizetéséhez.
  Mi, az adófizetők kárpótoljuk a biztosítás nélküli víz-jégkár, aszály, viszály, muszáj sújtotta gazdákat, a védett fogyasztókat, a beilleszkedni vágyókat és a kárpótlási biznisz szépszámú tagját felmenőik állítólagos sérelmeikért is.
  Meddig még! Miért mindig a számítók, az ügyeskedők és a csalók kapnak segítséget? Minket ki segít?”
 • 3. Vörcsi 2010. október 15. 20:31
  „2.
  Hááááát! Azt gondolom, ne szóljunk egy szót sem itt Szegeden!
  Ennyi pénzt ilyen célokra, csak erős "kisebbségi" túlerő tudott csak kicsikarni"”
 • 2. gróf 2010. október 15. 20:15
  „http://www.origo.hu/itthon/20091018-szekesfehervar-330-lakasaban-nincs-futes-a-rosszul-felszerelt-merok-miatt.html

  Tavaly már 7 millát kifizettek a lakók helyett.”
 • 1. Vörcsi 2010. október 15. 20:01
  „Úr Isten! Az egész épülettömb összes lakástulajdonosa nem fizeti a saját lakása, valamint a közös helyiségek pl. lépcsőház fűtésének költségét? Szerintem ilyet csak "összefogással" lehet elérni! De, mégiscsak jobb a helyzet, mint ahol csak néhányan nem fizetnek, egyszerűen csak ki kell kapcsolni a fűtést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Mal-vezetőt gyanúsítottak meg, elkezdték a kolontáriak hazatelepítését

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki az iszapkatasztrófával kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).… Tovább olvasom