Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Tavasszal kezdik építeni a harmadikat

Elkészült Győrött az Inszol zrt. második, saját beruházású bérháza, és a pályázatok lezárása után, várhatóan február közepén kezdődhet a beköltözés. Tavasszal újabb, hasonló bérház építését kezdik meg.
A győri Kálvária utcában egy régi, igen rossz állapotú épület helyén saját beruházásban 22 lakásos bérházat épített (2005-ben készült el) az Inszol zrt. A lakásokat (köztük speciálisan mozgáskorlátozottaknak készülteket) pályázat útján, az aktuális piaci albérleti díjnál kedvezőbb feltételekkel adták bérbe. Kiderült, hogy sikeres a kezdeményezés, van igény ilyen konstrukciójú bérlakásokra. Ezért aztán a program következő lépéseként közvetlenül e mögött az épület mögött, a Fészek u. 8. számú telken újabb ház építésébe fogott az Inszol, hasznosítva a Kálvária utcai tapasztalatokat.
A Fészek utcában 19 lakásos épület készült. A lakások között van kisebb, 36 négyzetméteres és nagyobb is. A nagyobb lakások kétszintesek, ezeknek a tetőtéri részében lehetőség van, ha a bérlő úgy gondolja, klímaberendezés felszerelésére is. A földszinti lakásokat a mozgáskorlátozottak megyei egyesületével egyeztetve alakították ki. Ezek a lakások már a Kálvária utcaitól eltérően nemcsak egy-egy személy, hanem egész család befogadására alkalmasak. A zárt udvarban lakásonként két gépkocsi elhelyezése biztosított, ezt tartalmazza a bérleti díj. Változás a korábbihoz képest, hogy az 5 évre szóló bérleti szerződésben rögzítik: kiköltözéskor nem a bérlőt terheli a lakás rendbetételé-

nek költsége. A bérleti díj négyzetméterenként havi 700 és 1000 forint között van a lakás méretétől függően. (Nem a legnagyobb lakásoknál a legmagasabb.)
A műszaki átadások, a pályázat lezárulta, illetve több jelentkező esetén a licit után a bérlők várhatóan február közepétől költözhetnek. Mint Janicsek Tibortól, az Inszol zrt. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, folytatódik a bérházépítési program. A következő ház már tavasztól a Kálvária u. 31. számú telken épül, 17 vagy 19 lakásos lesz. A jelenleg itt lévő romos épület bontását már megkezdték. Ezzel a beépítéssel gyakorlatilag eltűnik az itteni utolsó rossz épület is, és ha a környéket parkosítja a város, igazán szép és kellemes lakóhely lesz a Kálvária utca.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

soproni siker Schióban

kosárlabda Famila-Schio MKB-

Euroleasing 68 73 (11–21, 19–16,… Tovább olvasom