Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről a miniszterelnök

Tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a Magyar Narancs című hetilap csütörtöki számában megjelent interjújában azt is elismerte, hogy sok Zuschlag-ügy lehet még az országban.
"Hogy számviteli fegyelem megsértése vagy ehhez hasonló szabálytalanságok lehetnek Zuschlag János körül, arról először tavaly beszéltek nekem. Az, hogy itt egy egészen más típusú ügy van, számomra is az idén tavasszal lett ismert" - közölte Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök az ügyben történt ügyészi meghallgatásáról annyit mondott el a lapnak, hogy a meghallgatás első felében a pályázati mechanizmusról kérdezték részletesen és alaposan, a másik felében pedig az ügyészeket az érdekelte: mit gondol Gyurcsány Ferenc az adott ügyért felelős akkori helyettes államtitkár, Ocsovai Tamás nyilatkozatairól, miszerint ő mindent csakis utasításra tett, függetlenül attól, ki volt a miniszter.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy sem neki, sem környezetének nem volt tudomása arról, hogy Zuschlag János "talicskával tolja ki az aprópénzt" a vezetése alatt álló minisztériumból, és ha beigazolódik, hogy ez igaz volt, akkor őt becsapták, átverték.

Hangsúlyozta, hogy miniszterként hetente egyszer találkozott az illetékes bizottságok és munkacsoportok vezetőivel, mindig szabályozott körülmények között, és soha nem volt hajlandó egyedi ügyekről beszélni velük. Szerinte az is teljesen kizárt, hogy "akár a miniszter, akár alatta két szinttel bárki" naprakészen ismerjen 7-800 civil szervezetet.

"A belső és külső ellenőrzés nem tárt fel szabálytalanságot. Ráadásul azok a civil szervezetek, amiket most fiktívnek neveznek, a miniszterségem előtti években, az Orbán-kormány alatt már kaptak pénzeket" - jelentette ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereketető - Hogyan adjuk be a gyereknek?

Életmód - Mennyi badarságot vagyunk képesek mondani akkor, amikor csemeténk elkezd finnyáskodni:… Tovább olvasom