Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Távirányítású bombák a Nyugati téren

Távirányítással egyenként, vagy sorozatban is felrobbantható, házilag készült bombák voltak abban a kocsiban, amit csütörtökön este a rendőrök kutattak át a Nyugati téren.
A kocsiban repesz és gyújtóhatású bombák, kisebb csőbombák és pirotechnikai eszközök voltak. Az elfogott férfi radikális szervezetekkel állt kapcsolatban - számolt be a tegnapi nyugati téri akció részleteiről Bencze József országos- és Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány, illetve Kiss Imre, a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának vezetője.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, csütörtökön este a Nyugati téren a Budapesti Rendőr-főkapitányság akcióosztályának munkatársai a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján vizsgáltak át egy autót. Először úgy lehetett tudni, hogy időzítővel ellátott bombák voltak benne, a további vizsgálatok megállapították, hogy valójában távirányítású szerkezetekről volt szó. Az autó sofőrjét előállították és őrizetbe is vették.

Bencze József országos főkapitány pénteken újságírók előtt elmondta, hogy a Nyugati téren elfogott autós egy 33 éves, budapesti férfi. A nyomozók később házkutatást is tartottak nála, a lakásból a bombák gyártásához szükséges tervrajzok és további csőbombák kerültek elő. Robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés miatt indult ellne eljárás, de vizsgálják, hogy megvalósult-e a terrorfenyegetés előkészülete. Az ügyben a továbbiakban a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz. Vizsgálják, mi volt a bombák célja, illetve kik segítették az elfogott férfit.

Tóth Gábor újságírói kérdésre elmondta, hogy a férfi radikális csoportokhoz köthető és a biztosításban résztvevő NNI nyomozók jelzése alapján kezdték el keresni a kocsiját. Az autót rövid idő alatt, a Nyugati téren találták meg. A sofőr a kocsi közelében állt, mikor elfogták.

Kiss Imre, a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának vezetője elmondta, hogy az autó csomagtartójában először három hátizsákot találtak. Mindegyikben egy-egy, házilag készített bomba volt. Műanyag kannában gyúlékony folyadék, hozzá csőbomba volt csatlakoztatva és az egészre vevőszerkezet volt erősítve. Találtak még egy sorozatindító készüléket és további csőbombákat, illetve pirotechnikai eszközöket, rakétákat is.

A csőbombák vízvezeték-szerelési elemekbe töltött és lefojtott, pirotechnikai eszközökből kinyert robbanó keverék volt töltve. A csövek két vége le volt zárva, egyik oldalán a záráson lyukat készítettek, abba petárdát dugtak. A csőbombák így gyújtásra robbantak volna, az előzetes vélemények szerint kisebb kézigránátnak megfelelő hatással. Néhány méteres körben okoztak volna kárt.

A távirányítású bombák hatásáról csak a szakértői vélemény elkészülte után lehet pontosat mondani. Egyelőre annyi biztos, hogy egyenként, egyszerre, vagy sorozatban is lehetett volna robbantani, több mint 10 méteres távolságból. Vélhetően körülbelül 10 méteres sugárban fejtettek volna ki láng- és repeszhatást.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. mohijto 2008. október 26. 20:10
  „42 hülye gyerek!
  Te vagy az a tipikus Orbánc Imádó??? Meséld már el mivel különb ő mint Fletó??? attól különb mert annó a bokros csomagból befolyt összeget sikeresen szétosztotta ahelyett, hogy a gazdaságot erősítette volna mint pl: Szlovákia? Te jössz azzal, hogy nincsenek érveim, hülye gyerekeknek nem kellenek érvek azért nem írtam, de neked a te hozzászólásodban melyik volt az érv?
  Azt hiszed idejössz a senkiházi arcoddal és te hülyeséget beszélhetsz? Nagy az Isten állatkertje és te is benne vagy!”
 • 42. Érvek nélkü? 2008. október 26. 12:47
  „Hogylehet az hogy pl a 41-es hozzászólást /és még néhányat/ nem moderálnak ki?? Ennek a kis patkánynak nincs érve,nincs Istene,nincs Hazája.
  Sajnos nagyonsok megtévedett ember van,akik még ma is a Fletó Elvtársat imádják.Szentként tisztelik,mint egy megváltót.
  Igen Ő egy szarosseggü megváltó. Megvált a munkahelyeinktől,megvált a nyugdijainktól és legszivesebben beoltatná az öregeket, hogy mielőbb menjenek a "stiglickerbe" azaz a temetőbe.Igy eltudná lopni a dobrevlánnyal együtt a milliárdokat amit az öregek emésztenek fel.
  ÉBREDJ MAGYAR!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 41. mohjitó 2008. október 26. 00:54
  „NA ide figyelj te névtelen senkiházi kis köcsög! Meg tudom a délmegyrtól mi az iP CÍMED és az alapján megkereslek és megmutathatod mennyire vagy kemény legény de ha nem vagy az megbaszok mindenkit akit a lakásban találok, te kis szarfaszú buzi gyerek!”
 • 40. magyarok, te szélsőségesen HÜLYE vagy 2008. október 25. 18:05
  „.”
 • 39. 36-os a jó büdös aidses kommunista kurva anyádba szakadt volna bele a fejedhatudnámhollaksz kinyírná 2008. október 25. 18:04
  „.”
 • 38. flexsnake 2008. október 25. 14:03
  „Szánalmas hogy szélsőjobbos oldalak véleményét szajkozzák, a hazugságait másolgatják.Ennyi erővel az mszp.hu-ról is lehet idézni annak is éppen annyi a valóságtartalma.”
 • 37. flexsnake 2008. október 25. 14:02
  „22. hozzászólás six666 2008.10.24. 17:13
  még mindig mint valami skizofrén többesszámban beszélsz.
  Én meg majd úgy beszélek hogy ti köcsögnácik.Mert miért ne?Én ezt igy tök jól kitaláltam.
  Szerintem a bombákat el kellene szállítani a szélsőjobb othonaiba és ott felrobbantani.
  Mennyivel könnyebb lenne az élet ha nem szívnák a mi levegőnket.

  26. hozzászólás bespin 2008.10.24. 17:39

  látom te is idióta vagy.Rühelem a nácikat és a komcsikat is.Utálom gyurcsányt és megvetem orbánt gyüólölöm az összes kövcsög politikai pártot.
  Nem vagyok se jobbos se balos.A te fogalmaid szerint nem vagyok behatárolható mert sötét vagy.
  Én ember vagyopk, hétköznapi kispolgár aki nem keresi magának a bajt, elvan a maga életével és nem tartozik sehova, és senkinek sem.
  Sok ilyen van, majd megszokod ha lesz időd.Ha nem akkor hamar kivül találod magad az országból az összed elvakult jobbosbalossal együtt.Ott majd téphetitek egymást.”
 • 36. Mohjito 2008. október 25. 09:14
  „34! te unintelligens barom! Hazudtak persze, hogy hazudtak de ha nem jönnél rá, pont az volt a szöveg lényege, hogy ennek elég és hozzuk rendbe az országot te marha arcú barom! az ilyen fasszopok miatt tart itt a sötét országunk mert minden barmot internet közelbe engednek!”
 • 35. magyarok 2008. október 25. 09:11
  „Engem csak az vigasztal, hogy te név nélkül vagy ilyen otromba és ezzel a pártatlan emberekbe megteszed azt a benyomást, hogy unszimpatikussá válasz!
  Mondjak neked valami? 2010-ben sem nyer a fidesz, mert ez az ország nem akarja a szélsőséges csürhe népet!”
 • 34. magyarok te elmebeteg, ki is hazudott 2 éven át? a nagyvezíred feri 2008. október 25. 07:19
  „.”
 • 33. magyarok 2008. október 25. 01:07
  „six666!

  Mondjuk kezdetnek kezdhetném azzal, hogy a neved sok mindent elárul rólad és azt is mennyire kell komolyan venni a magasztos okfejtésed!
  De mivel megszólítottál gondolom válaszolok!
  1998-2002 között is mi kurva messze voltunk Európa élétől, de van fogalmad minek köszönhetően éltünk akkor jobban????
  Elmondom kedves tudatlan barátom!
  1996--ban egy Bokros nevű manust szidott mindenki, hogy bevezette a bokros csomagot!
  És képzeld el kedves szélsőséges tudatlan barátom, ezzel sikerült az országot helyre rázni, hiszen akkor is hasonlóan szenvedtünk mint most! aztán persze jött apád Orbánc Viki és gyorsan szétosztogatta a pénzt, hogy népszerű legyen az emberek körében, holott akkor még nem altunk úgy, hogy szórni kellett volna! Oda a megtakarítás hitelek, jött 2002 a Mszp is átvette ezt a Orbáncos stílust hitelek sokasága és kedvezmények sokasága a semmiből! aztán jött 2006 amikor eljött a változás éve mert annyira minuszos lett a gazdaságunk, hogy minden normális ember ezt tette volna, persze Viki nem biztos, mert ő nem is normális meg őt csak a népszerűsége és a hatalom érdekli!
  Ha egy ember el van adósodva akkor spórolnia kell, nem költekezni és nem újabb hiteleket felvenni spórolni... most ezt próbáljuk tenni több kevesebb sikerrel de annyira nem könnyű!!!!!”
 • 32. Javaslom szakadjon két részre az ország, egyik jobb oldli, másik bal oldali. Már annyira rühelljükeg 2008. október 24. 22:53
  „.”
 • 31. ifista 2008. október 24. 20:44
  „3o-asnak mondom
  Néztem a müsort.K...va jó volt.A betelefonáűlo aztmondta a Fanay-nak,hogy """""""tényleg csodálatos volt ahogy elkurcsányi,könnyes szemmel tekintette meg a kisfogház helyre állitott részét / mint mementó/ csak az volt a baj, hogy
  NEM PROBÁLTA KI AZ AKASZTÁST -
  Csodálatos volt ez a telefon,ennél csak az volt a mocskosabb, hogy azonnal szakitották a vonalt.”
 • 30. 56-os 2008. október 24. 20:36
  „Na,kezd érdekes lenni az "értekezés"
  Tegnapi nap néztem egy emlékmüsort / ha nem tévedek a BP Tv-n/ Vendég volt a Fonay 56-os hős./minden tiszteletem neki mert Én is az vagyok,vagy voltam/
  Ő azt mondotta,hogy "Ő kezet fogott gyurcsánnyal mert Ő nem volt részese az 56 utáni vérengzésnek. Igen ő nem akasztott,igaz,de azért álljunk meg egy szóra,az elődei meg a családtagjai véreskezü hohérok voltak.
  Azt mondja a Fonay,sirva fakadt a kisfogház látványától!
  Na ez most mi?? Szinjáték!!
  Miért nem ált oda Orbán mellé amikor az a keményfarku csenevész foszer világgá kürtölte, hogy a muszkák takarodjanmak haza.Hol volt akkor ez a mocsok?? A KISZ-be.Ott logatta a lábát,ott ügyeskedett, hogy alkalomadtán milliokat rabolhasson és ápolhassa APRÓ ANTAL multját.
  Szóval és öszességében egységesen kellen vizsgálni minden politikus /jobb és balos/ gaztetteit,és érdemeit,”
 • 29. Bill42 2008. október 24. 20:24
  „Valami félreértés van közöttünk!
  Nem Orbán imádatról van szó!!! Nem szretem Orbánt,de gyülölöm a mocskos Gyurcsányt.
  Emlékezzünk vissza: mikor volt,vagy volt e ilyen utálat a kormámyfő ellen?? Mikor kelett Horn gyulát igy védeni mint ezt a nyomorult gazembert??? Tudom a komcsiknak ez nagyon bántó,de vegye észre minden magyar és magyarérzelmü bolsevik is ,hogy ez a genetikai hulladék csak árt a nemzetnek.Nem kell akasztani mert kár a kenderért,de félre kell állitani.”
 • 28. sertes 2008. október 24. 18:24
  „sr,

  Nem en tehetek arrol, hogy cigany az illeto!”
 • 27. tisztahiszti 2008. október 24. 18:19
  „Sajna én is úgy látom mind a két vezérpárt élt már az ilyen helyzetekkel. Ha torgyi házához egy valódi bombát tettek volna akkor..na de jó, hogy nem azt tettek. Valóban ezek a hírek jók a félelemkeltésre és a nép félelmében mondja inkább lopjanak csak háború, terror ne legyen...Pont így lehet ezeket a pszichés hatásokat a nyuszi tömegben kiváltani.”
 • 26. bespin 2008. október 24. 17:39
  „Hajlékony kígyó, te elvakult balos vagy, vazze, nem szidtam én sem a te oldaladat, sem a másét.
  Maradjunk annyiban, nekem nincs oldalam a magyar politikában.
  Csak az is átlátszó, hogy mindig valamilyen ünnepi vagy jeles napon van "terrorfenyegetettsége" a kormánynak és Fecónak. Nehogy ráb@sszon és egy sima hétköznapon tényleg rácsapjanak a seggére.”
 • 25. DBLaci 2008. október 24. 17:36
  „Na ezt olvassa el mindenki, akit annyira érdekel, mi történ:

  http://bombagyar.hu/index.php?post=1496

  Az NNI (Magyar FBI) annyira képes, hogy politikai utasításokat hajtson végre, és ártatlanokat szívassson (Sim kártyámat február óta nem kaptam vissza, bár az részben a főügyészség hibája is. de ugyanúgy politikai alapon. Tanúként jártak el velem szemben így)”
 • 24. six666 2008. október 24. 17:35
  „´magyarok´.... 1998-2002 között európa élén voltunk. Na, nem is Apád, Horn pajtás időszaka miatt... Most a román, -albán, -szlovák tróger is magyar csóró-köcsögnek hív minket a buta fajtád miatt. Leszarom, ha valaki hazudik, de jól él a családom, meg bárki... JA bocs te azon magyar faszok közé tartozol, aki éhen döglik, de "büszke magyar"... MI ??? Abból veszel Tesco-parízert is. MI ? Remélem Gyurcsinak még sok ilyen bekapja a valamijét, és éhen is döglik utána.. JA BOCS, a családod már 1989-ig, vagy Gyurcsi alatt már összelopta magát.. (esetleg örököltél...) akkor bocs. Jó neked. Mert ennyi ésszel, önerőből nem igazán fogod a családod eltartani.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntek reggelre ismét gyengült a forint

A magyar nemzeti ünnep miatt a magyar piacon nincs kereskedés, a forint árfolyamát a külföldi… Tovább olvasom