Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Tehénparádé:A következő megálló Pécs

A TehénParádé alkotásai 2007. augusztus 13-án délután érkeztek meg az utazó köztéri kiállítás harmadik állomására, Pécs városába, a Jókai térre.
Az alkotásokat Dr. Kunszt Márta, a Kulturális Bizottság elnöke adta át ünnepélyesen a közönségnek, majd Csikós Gergely főszervező rövid tárlatvezetést tartott a helyi érdeklődők számára.

Az alkotások ezt követően Debrecenben és Győrben egy-egy hétig, majd Budapesten két hétig lesznek még láthatóak.

A kiállítás végén a legizgalmasabb munkákat elárverezik, és a bevételből a krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását szervező Bátor Tábor Alapítványt támogatják.


Szeged kedvenc tehene

A napokban elindult közönségszavazás alapján Szeged városának kedvenc tehene a Világ gyerekszemmel című alkotás lett, melyet az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói készítettek.

A több mint 500 gyerek oktatásával foglalkozó intézményben képző és iparművészeti ágon, és táncművészeti ágon folyik a képzés. Berettyóújfalu, Mezősas, Magyarhomorog, Körösszakál, Komádi és Biharkeresztes településeken működik az iskola. Az intézmény sajátossága, hogy integráltan oktatja a cigány és nem cigány, ép, és sajátos nevelési igényű gyerekeket. Tanítványai több mint 60%-a hátrányos helyzetű. Az iskola sikeres tevékenységét jelzi, hogy évente több mint 400 díjat hoznak el a tanulók hazai és nemzetközi gyermekrajzpályázatokról.

A szegedi kiállítás alatt összesen 5231 szavazat érkezett, ebből a Világ gyerekszemmel című alkotás 1052 voksot kapva vezeti jelenleg a népszerűségi ranglistát. Az alkotás népszerűsítését a kiállítás idején, a tehén örökbefogadója, a Barra Kommunikációs Intézet segíti.
További információ itt: www.igazgyongy-alapitvany.hu


Szavazz a kedvenc tehenedre

Aki nem csak nézelődni szeretne, hanem szavazni is kedvenc tehenére, az megteheti a www.tehenparade.net weboldalon keresztül. A szavazást minden héten összesítjük, és a helyi kiállítás utolsó napján a legnépszerűbb alkotás elnyeri a város kedvenc tehene díját. A kiállítás végén a városok tehenei nagy eséllyel indulnak a legnépszerűbb alkotás címért.

Idén is jótékonysági aukcióval zárul a kiállítás

Szeptember végén a legizgalmasabb munkákat Winkler Nóra vezetésével ismét elárverezzük. A bevételből a Bátor Tábor Alapítványt támogatjuk. A tavalyi árveréshez hasonlóan a 2007-es TehénParádé jótékonysági árverése is jelentős társadalmi esemény lesz, ahol a TehénParádé rajongói, műkedvelők és a Bátor Tábor Alapítvány elkötelezett támogatói licitálnak majd a kiállítás legizgalmasabb teheneire.
További információ itt: http://www.tehenparade.net/aukcio.html

A Bátor Tábor Alapítványról

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor célja komplex terápiás rekreációs programok megvalósítása daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik részére. Az országos szintű program a gyermekek gyógyulását, társadalmi visszailleszkedését segíti, és az önmagukba vetett hitet erősíti intenzív élményterápia alkalmazásával. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal pedig hétvégi családi táborok, valamint klubfoglalkozások formájában szerveznek ingyenes programokat a gyerekek és hozzátartozóik számára.

A Bátor Tábor minden pillanata az élményeké és a vidámságé. Legyen szó az evezésről, a lovaglásról, az íjászatról, a kézművességről, a táncról, a zenélésről, a sportról, a színjátszásról vagy a bátorkodásról: minden programunk lényege, hogy a gyerekek számára sikerélményt nyújtson. A Bátor Tábor nem a betegségről, a korlátokról, a fájdalomról, vagy a tehetetlenségről szól, sokkal inkább az életről, a lehetőségekről, a mosolyról és az összetartozásról.

A Hatvanban lévő táborhelyükre onkológiai betegséggel, diabétesszel vagy JIA-val (gyermekkori krónikus ízületi gyulladás) kezelt gyermekek érkeznek. Minden program saját képzési rendszer alapján felkészített önkéntesek közreműködésével kerül lebonyolításra.
A nemrég megújult táborhely a jövő évtől már cseh, szlovák és lengyel gyerekeket is fogad. Az idén júniusban befejeződött, több mint 500 millió forintos beruházás során megépült gyerekszállások, a 150 fős étkező, a csónakázó tó és az egyéb facilitások a régióban egyedülállóak.

Az elmúlt 6 évben több mint 1000 táborozó élhette át a Bátor Tábor nyújtotta varázslatos élményeket, s ez a szám a megújult táborhellyel a következő években növekedni fog.

További információ itt: http://www.tehenparade.net/batortabor.html

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a gazdasági élet legjobbjait

Hétfőn jelenik meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2007. évi Presztízs… Tovább olvasom