Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Teleki szerint még idén meg kéne szüntetni a Magyar Gárdát

Teleki László szocialista roma politikus szerint az lenne a magyarországi romák számára a legfontosabb karácsonyi ajándék, ha a Fővárosi Bíróság még idén megszüntetné a Magyar Gárdát - mondta a szocialista honatya hétfőn a parlamentben.
Teleki László annak kapcsán interpellálta Takács Albert igazságügyi minisztert, hogy a Fővárosi Főügyészség hétfőn keresetet nyújtott be a bíróságra a Magyar Gárda feloszlatásáért. A dokumentum szerint a Magyar Gárdát működtető egyesület tevékenysége sérti mások alkotmányos alapjogait.

Az ügyészség szerint a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi rendezvényének szónokai megszegték a faji megkülönböztetés tilalmát, megsértették az emberi méltóságot és félelmet keltettek Magyarország cigány lakosságában. Az ügyészség a tatárszentgyörgyi demonstráció másnapján indított vizsgálatot a rendezvényen elhangzottak miatt.

A Fővárosi Főügyészség azt kéri a Fővárosi Bíróságtól, hogy a törvénytelen működés miatt oszlassa fel a Magyar Gárdát létrehozó és működtető egyesületet.

Teleki László szerint a Magyar Gárda idei megszüntetése nem csak a magyarországi cigányságnak, hanem az egész társdalomnak is megkönnyebbülést jelentene.

Olvasóink írták

 • 9. czegus 2007. december 18. 09:19
  „A Magyar Gárda tagjai bemernének menni éjjel a cigány sorra. Hű de biztoságban vagyunk velük. Olyanok mint a tücskök, csak ciripelni tudnak. Szép napot.”
 • 8. okos lajos 2007. december 18. 07:41
  „Jó lenne már , ha az országos cigányszervezetelet, a Mazsihiszt is betiltanák, a félelem keltés ügyében elkövetett uszítás miatt.”
 • 7. esti bagoly 2007. december 17. 23:10
  „A Magyar Gárda nem helyettesítheti a jogrendet. Ha mégis ezt látják egyetlen megoldásnak, akkor törvényalkotóink vannak mulasztásos alkotmánysértésben.”
 • 6. Jo Bacsi 2007. december 17. 19:41
  „A ciganyok felnek a magyar gardatol!!!!!!!!!!!1 Szerintem tartani kell a gardat mert az legalabb nem reszesito ezt a tetvet elonyben. Ha kiharcoltak maguknak a poziciot amibe vannak akkor eljenek is vele, vagy illeszkedjenek be. Ha lassan is de menni fog csak sokkal tobbet es jobban kell csinalni mint eddig.

  A tetu feszke aki elerte maganak az utalatot senki mas nem kenyszeritette ra.”
 • 5. triatlonos 2007. december 17. 19:30
  „Ha teleki megoldaná a problémát, az nagy megkönnyebbülést jelentene az egész társadalomnak. De ő se tud nekik parancsolni, mert nem ismernek sem Istent, sem embert”
 • 4. radenkó 2007. december 17. 19:13
  „Szerintem a telekit kellene megszüntetni, ne akarjanak a cigányok több jogot vindikálni maguknak mint a jár nekik. Úgy kell viselkedniük mint a többi állampolgároknak akkor nincs semmi baj.
  Ha a gárda megszünik a cigány gyülölet akkor is megmarad és ez semmi jóra nem vezet.”
 • 3. Figyelő 2007. december 17. 18:31
  „Teleki úr/elvtárs!
  Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy akkor, abban az időben kinek és hol interpellált amikor Olaszliszkán az Ön kegyeltjei, pártfogoltjai egy becsületes magyar embert a gyermekei szeme láttára agyon vertek!?
  Ha emlékezetem nem csal akkor Ön mélyen hallgatott!”
 • 2. majd én megmondom 2007. december 17. 17:59
  „Teleki Lászlónak üzenem, itt a gond nem a Magyar Gárdánál van. Hanem náluk, azért is tiltakoznak oly hevesen mert valakik ki merik mondani az igazságot, ez pedig nem tetszik nekik. Akik esetleg ezzel nem értenek egyet azokat szivesen elviszem egy kirándulásra, cigányok által sürün lakott részre, mondjuk sötétedés után, bár az időpont nem igazán lényeges. aztán majd ha agyonverik vagy "csak" kirabolják, akkor sirhat a szája a Magyar Gárda után.”
 • 1. ditti 2007. december 17. 17:45
  „Nekünk meg az lenne a karácsonyi ajándék, ha a romák megtanulnának tisztességesen élni, nem pedig lopni, csalni és hazudni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több vonat is elindult a sztrájk ellenére

Több vonat elindult a nagy fővárosi vasútállomásokról és a a vidéki állomásokról hétfő reggel hat… Tovább olvasom