Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Teljes tisztújítás az SZDSZ frakcióban

Teljes tisztújítás lesz várhatóan hétfőn az SZDSZ frakcióülésén, Eörsi Mátyás frakcióvezető mellett Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes is lemond tisztségéről. Eörsi Mátyás még áprilisban állapodott meg Kóka János pártelnökkel arról, hogy abban az esetben, ha lemond a miniszteri posztról átadja neki a liberális képviselőcsoport vezetését.
A frakcióvezető mellett azonban helyettese is lemond tisztségéről, így erre a posztra is új választás lesz hétfőn.

Gusztos Péter a Független Hírügynökségnek azt mondta : Így praktikus és szerinte így is illik, ha frakcióvezető-váltás lesz, akkor helyettese is lemondjon posztjáról és teljes tisztújítás legyen.

Az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja hétfőn dönt az új frakcióvezető és helyettese személyéről, nagy meglepetések azonban, információink szerint, nem várhatóak. Kóka János még nyáron, amikor bejelentette, hogy év végével távozik a gazdasági tárca éléről, jelezte, hogy átveszi a frakció vezetését és úgy tudjuk, ezt a többség támogatni is fogja.

A frakcióvezető-helyettesi posztra ismét Gusztos Pétert választhatják meg a liberálisok. Úgy tudjuk ugyanis, hogy mind a jelenlegi, mind a jövőbeli frakcióvezetők, vagyis Eörsi Mátyás és Kóka János támogatását is bírja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány elfogadta az aktualizált konvergenciaprogramot

A kormány szerdai ülésén elfogadta az aktualizált konvergenciaprogramot, amelyben elvégezték a… Tovább olvasom