Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Tényleges életfogytiglan a volt élettárását megfojtó férfinak

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn, nem jogerősen azt a férfit, aki egy zsinórral megölte volt élettárását tavaly ősszel Mohácson.
A most 41 éves férfi és későbbi áldozata 2007-ben ismerkedett meg, közös fiúgyermekük született, ám a szülők viszonya megromlott, a férfi az élettársi kapcsolatot többször is hiába próbálta helyreállítani.

A férfi 2012. szeptember 4-én "kinyomozta" a már új párkapcsolatban élő 30 éves nő lakóhelyét és elment hozzá. A fiúkról beszélgettek, amikor a férfi minden előzmény nélkül ököllel arcul ütötte a nőt, akit ennek ellenére később rá tudott venni, hogy együtt menjenek el ruhát venni a gyereknek.

A volt élettársak a sínek mentén haladva egy erdős területen úgy döntöttek: szeretkeznek. A férfi nem tudott beletörődni, hogy a nő nem akar vele élni, ezért az aktus után a hátizsákja zsinórjával megfojtotta őt, és elvette bankkártyáját, amellyel a bátaszéki postán 20 ezer forint készpénzt vett fel.

A bűncselekményt a férfi elmondta telefonon a siklósi gyámhivatalnál dolgozó ismerősének, aki értesítette a rendőrséget. A férfi elfogása előtt egy nagyharsányi ház szekrényében próbált elrejtőzni.

A Pécsi Törvényszék Antal Gábor bíró vezette tanácsa hétfőn emberölésben és készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélésben mondta ki bűnösnek a korábban több erőszakos bűncselekmény miatt már elítélt férfit, és büntetését "a három csapás" rendelkezés alapján szabta ki.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a felelősségét elismerő és a hatóságokkal az eljárás alatt együttműködő vádlott, valamint védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Olvasóink írták

  • 2. pachakuti 2013. június 24. 21:34
    „Ha az eddig elkövetett többszöri erőszakos bűncselekményeinél kimérték volna neki a jól megérdemelt 10-15 éveket, a nő most is élne.”
  • 1. Roland1000 2013. június 24. 20:32
    „Három csapás nélkül is ezt a büntetést érdemelné és nem vagyok biztos benne, hogy a nő önként szexelt vele a halála előtt. Sőt! És abban sem, hogy ő is szexelt...

    "A fiúkról beszélgettek..." Nem a fiukról? Merthogy nem mindegy...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az új földtörvény védi a magyar termőföldet

A Fidesz szóvivője szerint azok, akik ellenzik a pénteken elfogadott új földtörvényt, valójában a… Tovább olvasom