Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Terjed a monoki példa

Hetvenkét település nyilvánította ki, hogy támogatja a szociális juttatások feltételhez kötésére javaslatot tevő szerencsi kistérséget. Időközben újabb hat önkormányzatnál készülnek bevezetni a monoki modellt.
Támogatja a Zempléni Településszövetségbe tömörült hetvenkét település önkormányzata a szerencsi és a monoki kezdeményezéseket - döntöttek a szövetség rendkívüli közgyűlésén. Szepessy Zsolt, Monok polgármestere elmondta, céljuk, hogy egységes fellépésükkel nagyobb nyomatékot adjanak a problémák rendezésének.

A polgármesterek kinyilvánítják: sürgősen szükség van a szociális juttatások feltételrendszerének átértékelésére, mivel a jelenlegi szabályozás nem ösztönöz munkára, sőt felgyorsítja és egyre gerjeszti az alacsonyan szocializálódott tömegek népességnövekedését, egyre többen megélhetési formává fejlesztették a gyermekszülést.

Komlóska önkormányzata további ötlettel egészítette ki a szerencsiek javaslatait: a köztartozások legyenek levonhatóak a segélyből. "A szövetség nevében egy bizottság szedi majd össze az önkormányzatok javaslatait, valamint a szükséges szociális adatokat" - mondta Szepessy Zsolt. A polgármester állítja: minden a munkahelyteremtéssel kezdődik, mert anélkül nem lehet erősíteni a vidék megtartó erejét. Az általa indított kezdeményezés a segély közmunkához kötéséről szerinte egyre inkább országos mozgalommá fejlődik, ezt mutatja a településszövetség mostani döntése is. "Követelni fogom, hogy az állam rendezze az önkormányzatok anyagi helyzetét, mert csak így tudnának eredményesen működni. Elfogadhatatlan, hogy a terheink csak nőnek, a forrásaink apadnak"" - mondta.

Ha a kormány nem reagál érdemben, akkor polgári engedetlenségi mozgalom keretében Szepessy azt javasolja majd az ország valamennyi önkormányzatának, hogy zárjanak be egy hétre.

Olvasóink írták

 • 19. egyszeru polgar 2008. július 22. 16:17
  „A nemzet es nep nem a felso vezetoseg. Az a kirajsag jellemzoje. Szerintem a tobbseg hasonloan latja, kelloen kiabrandultan a helyzetet. A terhet a tomeg viseli a hatan, igy joga van a torvenyek alkotasaban. Persze megfelelo ,agilis kepviselok kellenek, nem a regi partrendszer kovuletei, hanem fiatalok, kiknek azert van tapasztalatuk. a nepszavazast meg kell szervezni, de ugyelni arra, nehogy forditva suljon el, kiforgatott kerdesek felhasznalasaval.”
 • 18. nemecsekerno_007 2008. július 22. 14:38
  „egyszeru polgar

  Áprilisban már felmerült hasonló az egyik hírszolgáltató blogjában. Akkor elég sokan támogatásukról biztosították az ötletet, többen segítséget is ígértek. Azóta kicsit leült a dolog, de ez nem jelenti azt, hogy vége lenne. Elég sok olyan kérdést összeszedtünk ami Mo. valós problémáira keres választ. És itt sorolhatnám a súlyos örökséget amit a magyar gazdaság és társadalom cipel.

  Egy gond van, hogy a jelenlegi uralkodó elit és a hozzájuk csatlakozó slepp nem fogja ezt jó szemmel nézni. Ahol csak tudnak akadályozni fognak és mivel a renszerváltás után meggazdagodó b?nözôi csoportok is rájuk vannak tapadva, ez tovább is mehet a síma akadályozáson. Ettôl függetlenül szerintem feltétlenül meg kellene próbálni mert ha sokan vagyunk akkor nem tudnak mit csinálni. (Egy-két embert meg tudnak félemlíteni, de sokat már nem)

  http://vote.blog.hu/2008/04/17/tiszta_politikaert#comments
  http://www.naszta.hu/vote/poll.php
  Ja és a következôkhöz hasonló kérdések merültek fel:
  - Politika pártot csak az SZJA 1%-ból lehetne támogatni
  - Eltörölni az 5%-os parlamenti küszöböt
  - A képviselôket vissza lehet hívni
  És még sok ilyen :)”
 • 17. egyszeru polgar 2008. július 22. 14:02
  „Eppen most javasoltam a nepszavazast egy masik cikknel. Velemenyem szerint sem alkalmasak bizonyos torvenyek es rendelkezesek a mai tarsadalmi viszonyok kozott. Uj tarsadalmi struktura, uj torvenyek!!!
  A felreertelmezett szociallis halozat nem illik mar a kepbe, csupan azoknak, akik visszaelnek vele.”
 • 16. nemecsekerno_007 2008. július 22. 12:32
  „falusi

  Külföldi is igényelheti. :) Pont azért kikötés az 5 hónap. Én viszonylag hamar visszajöttem, ezért már nem volt időm igényelni.

  Tax Credits Claim, keress rá a Google-ban.
  De tudok telefonszámot is: 08453003900
  De a legjobb ha bemégy egy Job Center-be, ott is megadják.

  Érdemes igényelni.”
 • 15. falusi 2008. július 22. 12:07
  „nemecsekerno_007
  A UK állampolgáraira vonatkozik nem a vendégekre.”
 • 14. 4 2008. július 22. 10:41
  „Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó reggelt Magyarország!
  Végre kezd az ország felébredni ezer éves csipkerózsika álmából!”
 • 13. nemecsekerno_007 2008. július 22. 10:30
  „falusi

  Csak nem kint vagy? :)

  Ott munkára adnak segélyt. Tax Credits Claim. Ha elmúltál 25 éves, minimálbérért dolgozol és legalább 5 hónapja az Egyesült Királyság területén tartozkodsz akkor igényelheteted. Legutóbb havi 200 Font volt és kifizizetnek 3 hónapot visszamenőleg.

  De dolgoznod kell.

  Egyébként meg lehetne csinálni. Amit az a négy fiatal közgazdász írt, az is nagyon jó. Oriens jelentés néven futott. Szociális kiadások lefaragása (segély, munkanélküli támogatás, GYES, GYED lerövidítés) párhuzamosan a munkát terhelő adók és járulékok csökkentése. Nem túl bonyolult történet ez, csak nyílván sok embernek érdeke a mostani rendszer fenntartása, mert az újban nem nagyon tudnának labdába rúgni. :( Ugye.”
 • 12. falusi 2008. július 22. 09:03
  „Kérem szépen Egyesült Királyságot is megfertőzte, ott is be akarják vezetni a monoki modellt. És ez nem vicc!”
 • 11. kyo 2008. július 21. 18:34
  „10-eskének teljesen igaza van!Az ikresek is dupla családi pótlékot kapnak. Mitől más az, akinek két különböző korú gyereke van? Vagy három és stb. Szerintem azért vállaltak több gyereket, mert elbírják tartani, vagy nem? Nehogy már megsajnáljuk őket!!!!”
 • 10. népszavazást, végre lényeges kérdésről! 2008. július 21. 17:12
  „Jó a téma, mindenki érint és nem demagóg szarságokkal kellene foglalkozni mint a 300 Ft-os vizitdíj sajnálatos eltörlése hanem EZZEL, a százmilliárdos tételről aminek a jelenleg hatályos szabályozása igazságtalan!

  És igen, a 9-es jól mondja: láttam én már segélyből élő egészséges fehér embert is, nem kell a könnyebb és demagóg hülyeség után menni és csak a romákra kenni. Tele az ország ingyen élő fehér magyarokkal is!!!

  A magyar nagycsaládosok szövetségének tagjai SE kapjanak extra segélyt 2-3 gyermek létszám felett!!! Faji megkülönböztetésnek nincs helye, a szabály mindnekire egyformán vonatkozik.”
 • 9. nemecsekerno_007 2008. július 21. 16:11
  „:)

  Van némi remény. Egyébként nem értem miért csinálnak ebbôl nemzetiségi kérdést? Nekem oszt tökmindegy, hogy ki vakarja a s*ggét segélyért az én adómból. Nem érdekel a bôrszíne v. a vallási hovatartozása.

  Jó lenne ha felfogná végre a magyar társadalom és az elitünk is, hogy közvetlenül csak az a cég hoz az országnak 1 gazdasági éven belül pénzt (cash, steksz, lé etc...) amelyik exportra termel. A többi az csak egyik zsebbôl a másikba rakott "bevétel", tehát nem valós. Akár tetszik, akár nem. És ezek az ún versenyszféra cégei keresik meg az egész országnak a "s*ggvakarni" valót, a nyugdíjat, a tanulás és az egészségügyi ellátás költségét. És ôket súlytja az id*óta magyar adórendszer és a buta állami hivatalok csôlátása.
  Internetadó, az!!! Észkombájnok.

  Jó lenne ha végre a munka és a teljesítmény lenne a tiszteletre méltó kicsiny banánköztársaságunkban. Ugyanis hosszú és kitartó munkával lehet eredményt elérni. Errôl kellene, hogy szóljanak a közszolgálati médiumok m?sorai. Pl.: A magyar jégkoroncsapat, hogyan tudott ilyen eredményeket elérni. És még sorolhatnám.

  Ehhez képest a munkára való ösztönzés csak az elsô lépés.

  Mikor nô már fel a magyar társadalom, mert már nagyon gáz, hogy 13. havi nyugdíjakkal, ingyenpörkölttel, segélyekkel meg lehet venni kilóra.

  Amúgy én a politikusokkal is ezt csinálnám. A közéleti munka, társadalmi munka ha nem csinál semmi, akkor nuku "segély"
  Mehet vissza a versenyszférába.”
 • 8. klj_54 2008. július 21. 14:25
  „Amíg van betöltetlen állás és sem adnék egy kanyit sem senkinek!
  Lehet "társadalmi munkában" szépíteni városunkat.
  Nem mellesleg, lehetne dicső pártjainknak és kormányunknak is végiggondolni, mi az olcsóbb?
  Segély vagy rendes munkabér?”
 • 7. kolompár romlando 2008. július 21. 13:43
  „EZ NAGYON JÓ .”
 • 6. Schmith Tibor 2008. július 21. 13:29
  „Ebben a témában indítsanak népszavazást.Vállalom, hogy én is gyűjtöm az aláírásokat.”
 • 5. Ful 2008. július 21. 13:21
  „Végre egy hír, ahol nincs a nevek után, hogy milyen párt tagja az illető!
  Végre nem számít, hogy melyik oldalra szavaztunk!
  Így lehetne változtatni ezen az országon; felejtsük ela párthovatartozást és legyünk nyitottak a javaslatokra - ha a másik oldalról jönnek és legyünk kritikusak azzal is akikre esetleg szavaztunk!!!
  A jogvédők meg kapják be, ha nem látják, hogy mit akar az ország többsége...”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. július 21. 12:49
  „Na de hogy kepzelik ezt! Nagyon remelem, hogy az ombuccmann felszolal, az alkotmanybirosag pedig fellebbez, mert az nem lehet, hogy ezeket a szerencsetlen, joravalo, kedvelni valo, szines nepcsoportot csak ugy munkara akarjak kenyszeriteni!

  Hova jut igy a vilag! Inkabb a dolgozok adojat emeljek meg, hogy tobb jusson masra, pl. kormanyzati reklamokra, 200millas honlapokra, vegkielegitesekre, szabadsagmegvaltasokra, haverok cegeinek felfuttatasara, meg tobb fontos tanulmanyra.

  Az oktatas, meg egeszsegugy baromsag, arra nem kell penz.”
 • 3. Kisrezsi 2008. július 21. 12:34
  „Időszerű lenne Szegeden is bevezetni ezt a kiváló programot!”
 • 2. Toth Csaba 2008. július 21. 10:54
  „HELYES!!!!!
  Szlovakiaban, ha jol tudom csak az elso gyerek utan jar segely, ne osztonozzuk a ciganyokat a szaporodasra!”
 • 1. Horton 2008. július 21. 10:39
  „Teljesen egyetértek Szepessy Zsolttal!
  Végre egy ember az országban aki mindent elkövet, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek!!
  .....és tisztelet jár azoknak a polgármestereknek is, akik csatlakoznak ehez a kezdeményezéshez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Remélem egyre többen lesznek,és hamarosan nyugalom lesz az országunkban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenusokat mentettek a viharban

Egy dunai homokpadon rekedt kenus társaságot kellett kimenteni hétfőn kora hajnalban a tűzoltóknak… Tovább olvasom