Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Termálügy: távol állnak az álláspontok

Folytatás az 1. oldalról.

A csornai polgármester az utakkal kapcsolatban megemlítette, hogy a Liszt Ferenc utca posta melletti szakaszát is a következő esztendő költségveté-

sének terhére újították fel.
– A József Attila utca forgalma már-már elviselhetetlen, a keskeny utcában száguldozó gépkocsik sárral fröcskölik be a házak falát. Ott lakó olvasónk sürgős intézkedést kért.
Turi György úgy reagált, hogy megoldást kell találni a – tudomása szerint is – régi gondra.
– Néhány évvel ezelőtt arról lehetett hallani, hogy az Erzsébet királyné utca és a Mártírok tere között egy sétálóutcát alakítanak ki. Mi az igazság? – kérdezte olvasónk.
– Jelenleg ez nincs napirenden – hangzott a rövid válasz.
Nem hiányoztak a kérdések közül az örökzöld témák sem: mikor lesznek munkahelyek Csornán? Unom az ingázást... – így a következő telefonáló.
– Rendületlenül azon dolgozunk, hogy mielőbb befektetőt találjunk az ipari parkba, melynek a közművesítése megtörtént, a szilárd burkolatú út építése folyamatban van. Reméljük, hogy ezzel a beruházással vonzóbb lesz a terület a befektetők számára – válaszolt a polgármester.
Aztán következett a másik örökzöld is: melyek a termálfejlesztés legújabb fejleményei?
– Egyeztetünk a német G1 befektetőcsoport képviselőivel. Kaptunk tőlük egy megállapodástervezetet, amit alaposan tanulmányoztunk, majd elkészítettük a mi ajánlatunkat és el is juttattuk hozzájuk. Ezt követően várhatóan a közeli hetekben ismét tárgyalóasztalhoz ülünk – közölte Turi György, aki azt is elárulta, hogy az álláspontok – legalábbis egyelőre – meglehetősen távol vannak egymástól.
– A fiatalok számára mikor lesz szórakozási lehetőség Csornán? – érdeklődött egy helybeli fiatalember.
A városvezető biztató választ adott, hisz fogadóóráján is megkeresték ez ügyben és akkor is azt ígérte, hogy a művelődési központ vezetőivel mindenképpen megoldást fognak találni a fiatalok problémájára.
Azt is megkérdezte az egyik telefonáló, hogy Kis-Csornán tervezik-e játszótér építését?
Turi György – miként az útfelújításokkal kapcsolatban – ezúttal is azt válaszolta, hogy ez is az anyagiaktól függ. Mindenesetre figyelik a pályázatokat, és ha lesz ilyen lehetőség, nem hagyják ki.
Csornának szüksége lenne sportcsarnokra – vetette fel olvasónk, majd azt kérdezte: mekkora hiánnyal vették át a hivatalt? Megjegyezte továbbá, hogy a Toldi utca burkolatát már nyolc-tíz éve meg akarják javítani, de soha sincs rá pénz. Szinte nem lehet rajta közlekedni. Ha nincs pénz a javításra, legalább egy sebességkorlátozó táblát helyezzenek ki – javasolta.
Turi György úgy vélte, a sebességkorlátozó tábla kihelyezésének nem lesz akadálya. Az út felújítása kapcsán megismételte, hogy a Liszt Ferenc utcát is a jövő év terhére újították fel, de a 2007-es költségvetés készítése során figyelembe veszik a Toldi utcai gondot. A hiányról az átvilágítás után tud pontos adatot mondani, a sportcsarnokkal kapcsolatban pedig kijelentette: csak pályázati pénzből lehetne megvalósítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom