Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Természetfilm-fesztivál: a teljes hazai szakma bemutatkozik

Szinte a teljes hazai természetfilmes szakma bemutatkozik a II. Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztiválon, amely holnap kezdődik a Csongrád megyei Pusztaszeren.
„ Az öt kategóriában az idei fesztiválra több mint hetven nevezés érkezett, s ezek közül összesen ötvenkilenc filmet vetítünk le a háromnapos versenyprogramban” – mondta Csabai Ferenc, a fesztivál szervezője.
A hazai produkciós cégek és amatőr alkotók a növények és állatok életét, a világ tájait, a kalandsportokat bemutató filmekkel, környezetvédelmi vonatkozású vagy az emberi életmóddal kapcsolatos alkotásokkal, illetve természeti vonatkozású, könnyed vagy absztrakt hangvételű kisfilmekkel nevezhettek a fesztiválra. A vártnál nagyobb érdeklődés és a rendkívül sok nevezés arra kényszerítette a zsűrit, hogy előválogatást tartsanak. Mivel a fesztivál egyik célja, hogy az amatőr alkotóknak is bemutatkozási lehetőséget teremtsen, a több filmmel vagy sorozattal nevezőket arra kérték, hogy válasszák ki saját műveik közül a legjobbat.
A versenyprogram holnap reggel kezdődik és mindennap egészen késő estig tart. A filmek után a zsűri tagjai petróleumlámpás, kötetlen beszélgetésen értékelik az aznapi felhozatalt. Éjszaka a szervezők szabadtéri vetítésre várják a vendégeket a Hétvezér-emlékmű Természetvédelmi Területre, ahol izgalmas meglepetésfilmek szórakoztatják majd a természetfilmek barátait.
Szombaton a vetítésekkel párhuzamosan a magyar természetfilm-készítés helyzetéről, finanszírozásáról, valamint a természetfilm műfaji határairól tartanak konferenciát. Az eredményhirdetést vasárnap délelőtt tartják, ekkor derül ki, hogy kik kapják az öt kategória amatőr- és professzionális díjait. (MTI-Panoráma)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis jogosítvánnyal vezetett

Sopronban, a Brennbergi úton a rendőrök igazoltattak egy soproni férfit, aki saját gépkocsijával… Tovább olvasom