Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Természetgyógyászati elsősegélyvonal

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület irodája eddig is számos témában – mint például biogazdálkodás, környezetkímélő háztartás – tart ingyenes tanácsadást. Mostantól egészségügyi problémák természetgyógyászati megoldásához is kérhetnek segítséget az érdeklődők az egyesület telefonszámán, minden hétköznap délután fél háromtól fél négyig.
Hársné Unger Klára szakgyógyszerész-természetgyógyász huszonhat éve foglalkozik gyógynövényekkel, és tíz éve, hogy közelebbi kapcsolatba került a homeopátia mqvészetével. Jó ideje leendő gyógyszertári asszisztenseknek tanít gyógynövénytant az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben.
– Sopronban hamarosan megszqnik ez az iskola. Egyrészt tudtam, hogy hiányozni fog a tanítás, másrészt a patikában, ahol dolgozom, nincs idő minden hozzám fordulóval hosszasan beszélgetni, segítséget nyújtani. Így, mivel én is tagja vagyok a Castanea Környezetvédelmi Egyesületnek, arra gondoltam, hogy bekapcsolódom az ott már mqködő ingyenes tanácsadásokba – meséli Hársné Unger Klára, aki minden hétköznap délután fél háromtól fél négyig várja az egészségügyi, természetgyógyászati kérdésekkel hozzá fordulók hívását a 788-904-es telefonszámon.
– Egy gyógy- és fqszernövény-termesztő és ismertető tanfolyamot is indítunk, hogy az emberek megismerjék és megtanulják használni ezeket a növényeket. A jövő szombaton induló képzés, ami egy rügytúrával veszi kezdetét, novemberig tart majd.
A tanfolyamról és az egyesület munkájáról bővebb információt az egyesület honlapján (www.castanea.hu), illetve a fenti telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltónak tartja a megemlékezéseket?

Tovább olvasom